Vandalizmus

2024.08.24. 10:32

Megrongálták a kölesdi artézi kutat – felháborodott reakciók a közösségi oldalakon

A mai világban, amikor egyre több helyen küszködnek vízhiánnyal, egy nyilvános artézi kút igazi kincsnek számít egy településen. Az ivóvíz hozzáférhetősége olyan alapvető érték, amelyet meg kell becsülni és védeni. Kölesden éppen ezért háborodtak fel annyira, amikor kiderült, hogy a nyilvános kút lefolyója eldugult, és úgy tűnik, nem természetes okokból, hanem szándékos rongálás következtében történt a kár.

Balogh Éva

Kölesd lakói felháborodással reagáltak arra a hírre, hogy ismeretlenek megrongálták a település artézi kútját. A közösségi oldalon közzétett fotón jól látszik a dugulás, a víz nem tud szabadon elfolyni a csatornában, a csap mellett hatalmas tócsa terül el. A helyiek egy része vandalizmusra gyanakszik. A bejegyzés szerzője sürgeti a tettes(eke)t, hogy minél előbb takarítsák ki a kutat, és ne rongáljanak tovább.

kút
A megrongált kút Kölesden (forrás: facebook)

Többen is megszólaltak az ügy kapcsán: volt, aki a kulturálatlanságot okolta, míg mások a kamera felszerelését javasolták a tettesek felderítésére. Ugyanakkor néhány hozzászóló megjegyezte, hogy a dugulást akár a természet  is okozhatta, mint például földmosás vagy törmelék felhalmozódása a lefolyóban. A helyiek egyöntetűen a kút mielőbbi helyreállítását szorgalmazzák, és felhívják a figyelmet a vízforrás megőrzésének fontosságára. B. É.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában