Teol.hu videó

2024.08.30. 08:54

Ön is látta a Béla téren a gólyák flashmobját? (videó és galéria)

Idén a Pécsi Tudományegyetem két karának gólyái kilencven diákkal vettek részt a hagyományos gólyatáborban, amelyet ebben az évben számos újdonsággal és különleges tematikával színesítettek. Az esemény szervezéséről és a tábor különlegességeiről Pozdora Vivien, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Hallgatói Önkormányzatának (KPVK HÖK) ügyviteli elnöke számolt be.

Farkas Eszter

Flashmob a Béla téren

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egyik legnagyobb újítás, hogy idén először a szekszárdi és pécsi gólyák közösen vettek részt a gólyatáborban. Ez a közös élmény lehetőséget adott a diákoknak arra, hogy már a tanév kezdete előtt szélesebb körben ismerkedjenek meg egymással, így könnyebben építsenek kapcsolatokat. A tábor tematikája is különleges volt: az űr, amely köré a szervezők izgalmas programokat és vetélkedőket álmodtak meg. 

– A gólyatábor fő témája az űr volt, ami az első este programját is meghatározta – mondta Pozdora Vivien. A résztvevők a különböző feladatok és programelemek révén képzeletbeli űrutazásra indulhattak, ami nemcsak szórakoztató, de közösségépítő élmény is volt.

A második, latin esten a diákok a zene és tánc révén kapcsolódhattak ki. Az utolsó napon flashmobbal készültek a gólyák, este pedig egy pizsipartival zárták a tábort, amely a szervezők szándéka szerint egy könnyedebb hangulatú esemény lesz, lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy kötetlenebb formában ismerjék meg egymást. A tábor nagy sikert aratott a gólyák körében, akik számos élménnyel és új barátságokkal gazdagodva térhetnek haza, készen állva a rájuk váró egyetemi évekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában