Ünnep

2024.08.17. 14:38

Potápi Árpád János: A nemzeti összetartozás erősödése a legfontosabb eredményünk (galéria)

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint az elmúlt 14 év legnagyobb eredménye a nemzeti összetartozás érzésének erősödése. Ezt a gondolatot hangsúlyozta a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért díjak átadásán, amelyre augusztus 20-a alkalmából került sor Budapesten.

Balogh Éva

Potápi Árpád János: A nemzeti összetartozás erősödése a legfontosabb eredményünk

Fotó: Makovics Kornél

Az államtitkár kiemelte, hogy a nemzeti identitás alapja az összefogás, amely a nehézségek közös viselésében és az elért sikerek közös ünneplésében nyilvánul meg. A díjat 2024-ben tizenhárom kitüntetett vehette át, köztük hat magánszemély és hét szervezet, akik jelentős szerepet vállaltak a külhoni magyar közösségek építésében és támogatásában. 

– Mi, magyarok közös teherviseléssel osztozunk a nehézségekben és közös ünnepléssel sokszorozzuk örömünket. Ezt hirdetik példamutatással a Kallós Zoltán erdélyi néprajzkutatóról elnevezett díjjal kitüntetett közösségépítők, szervezők, politikai, kulturális vagy vallási vezetők – mondta az államtitkár. Potápi Árpád János arra is emlékeztetett, hogy a díj, amely 2019 óta viseli Kallós Zoltán nevét, mára a nemzetpolitikai fordulat szimbólumává vált, amely szerint minden magyar felelős minden magyarért. A díjazottak munkássága bizonyítja, hogy van jövője a magyar népi kultúrának, amelyet Szent István szellemi öröksége is tovább erősít.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában