Teol.hu podcast

2024.08.14. 16:00

Emberileg is meg kell érni

Juhos Markó séf volt szerkesztőségünk vendége, aki ételszobrászként is nagy elismerést szerzett. Vajon miért nem szereti külön lapon emlegetni az ételszobrászatot és a konyhaművészetet, a főzést? Többek között erről is mesélt karrierje alakulásán, a séf szakma kihívásain kívül.

Balogh Éva

Markó őszintén beszélt arról, hogy mi inspirálja őt nap mint nap a konyhában, hogy nem kell feltétlenül bedőlnünk az idegenül és különlegesen csengő ételek elnevezéseinek, hogy a klasszikus nem feltétlenül unalmas, és hogy vannak dolgok, amiket csak átcímkéztek, de lényegében dédanyáink húskészítési technikája pont ugyanez volt.

Juhos Markó
Juhos Markó séffel beszélgettünk (Beküldött kép)

Miért kell választani az ételszobrászat és a konyhaművészet között, mi motiválja nap mint nap, és miért választotta végül a séf szakmát, amelyben ma már nemcsak főz, hanem egy egész konyhát vezet sikeresen? – a beszélgetésből kiderül minden részlet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában