Tele vannak a várótermek

2 órája

Tolnában van most a legtöbb covidos

Országosan csökkent az orvoshoz fordulók száma, de nincs ez így minden területen. Tolnában van most a legtöbb covidos.

Mauthner Ilona

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)  friss adatai szerint, akut fertőzéssel több beteg fordult orvoshoz a 42. héten, mint a 41-en. A legtöbb vármegyében csökkent a betegek száma, de Tolnában van most a legtöbb covidos.

Tolnában nőtt a covidos betegek száma, megteltek az orvosi rendelők
Tolnában nőtt a covidos betegek száma, megteltek az orvosi rendelők
Forrás:  Shutterstock/illusztráció

Tolnában van a legtöbb covidos, nőtt a betegek száma

Az országban 20 100 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 201 000 fő akut légúti fertőzés tüneteivel, mely enyhe csökkenés a megelőző heti adatok tükrében. Az influenzás betegek fele a 35 év alatti korosztályhoz tartozik, az akut fertőzéses betegeknek pedig 46 százaléka 14 év alatti. Főként tehát a fiatalok körében gyakori most a fertőzés – közölte az NNGYK friss jelentésében.

Az influenzaszerű megbetegedések esetén a betegek 27,5 százaléka 0-14 éves gyermek, 33,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. Az akut légúti fertőzéses betegeknek 46,3 százaléka volt 0-14 éves gyermek, 25,5 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. 

A kórházi ápolást igénylő 196 beteg 18,4 százaléka (36 fő) 2 éves vagy annál fiatalabb, 60,7 százaléka (119 fő) 60 éves vagy annál idősebb volt.

A legtöbb beteget Fejér, Nógrád és Tolna vármegyékben regisztrálták. És itt a legmagasabb a covid-örökítőanyag koncentráció a szennyvízben.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában