Elavultak az eddigi sebességhatárok?

2 órája

Terv: a traktorok hatvan kilométeres sebességgel mehetnek az új KRESZ szerint

Az előzetes tervek alapján a jövő év tavaszán kerülhet a kormány elé az új KRESZ szabályozása.

Mauthner Ilona

A formálódó tervezetről rendszeresen derülnek ki részletek, új fogalmak, módosítási elképzelések. Most úgy tűnik, a traktorok pótkocsi nélkül lakott területen kívül akár 60 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd.

Az új KRESZ szerint a traktorok pótkocsi nélkül, lakott területen kívül 60 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd?
Az új KRESZ szerint a traktorok pótkocsi nélkül lakott területen kívül 60 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd 
Forrás:  Shutterstock/illusztráció

Traktorok hatvan kilométeres sebességgel az utakon

A vezess.hu pár napja arról számolt be, hogy a legújabb javaslatok között szerepel – és szinte már eldöntöttnek tűnik – az is, hogy az autóbuszok, a tehergépkocsik és a járműszerelvények lakott területen kívüli 90 kilométeres sebességhatárának a bevezetése. Sőt, a 2,55 méter szélességet el nem érő mezőgazdasági vontatók (traktorok) pótkocsi nélkül és lakott területen kívül 60 kilométeres maximális sebességének a megengedése is terv.

Ezzel a közlekedést lassító járművek helyzetén javítanának.

Ugyanakkor a jogalkotók az autópályákon is megnyitnák a lehetőséget az útkezelőknek arra, hogy bizonyos sztrádaszakaszokon 140 kilométeres sebességet is lehetővé tegyenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában