Gyász

1 órája

Megrendülten búcsúznak Potápi Árpád Jánostól a tolnai honatyák, önkormányzati vezetők

Megrendülten búcsúznak a Tolna vármegyei honatyák, önkormányzati vezetők Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól.

Rónai Gábor

Orbán Viktor miniszerelnök, felesége Lévai Anikó, Kövér László házelnök, Áder János és Novák Katalin volt köztársasági elnök is fejet hajtott az 57 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János koporsója előtt a bonyhádi evangélikus temetőben. A nemzetpolitikai államtitkár lelki üdvéért Felföldi László pécsi megyéspüspök mondott misét a katolikus templomban, az evangélikus temetőben pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes búcsúztatta a politikust, a fiút, az édesapát, a nagypapát. 

Horváth Kálmán kormánymegbízott és felesége is elbúcsúzott Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól
Horváth Kálmán kormánymegbízott és felesége is elbúcsúzott Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól
Fotó: Makovics Kornel

A Tolna vármegyei honatyák, Horváth István, a szekszárdi és Süli János, a paksi térség országgyűlési képviselője is ott volt a búcsúztatón, ahogy elköszönt a bajtárstól, a baráttól Orbán Attila, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Zsikó Zoltán, Vizoin Balázs és Bíró Marcell vármegyei alelnök is fejet hajtott, de elköszönt szinte a vármegye összes polgármestere. 

Horváth István azt írta: Ma végső búcsút vettük Potápi Árpádtól! „Legyen könnyű Neked a föld! Vigasztalást kérek a feltámadás reménységében! Istevn veled Árpi!”

Süli János egy fotót tett közzé, és ennyit írt: Utolsó útjára kísértük Potápi Árpád Jánost! Nyugodj békében, Árpád! 

Orbán Attila Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes posztját, illetve egy videót osztott meg, amelyet Kocsis Máté tett ki a közösségi oldalára. Később egy Potápi Árpád Jánossal közös fotó is felkerült az elnök oldalára. 

Horváth Kálmán kormánymegbízott a Teol.hu fotóival köszönt el az államtitkártól: 

Bonyhád város hivatalos oldala hosszabban idézett Semjén Zsolt búcsúbeszédéből:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában