Moziajánló

3 órája

Modern társadalomkritika horrorba csomagolva

Farkas Eszter

Néha mindenki álmodozik önmaga egy tökéletesebb verziójáról, amit Coralie Fargeat A szer című testhorrorja két órán keresztül boncolgat a mozivásznon, szó szerint. Demi Moore egy idősödő hollywoodi sztárt alakít - Elizabeth-et-, aki megpróbálja visszafordítani az időt egy titokzatos szer segítségével. Születésnapján szörnyű balesetet szenved, aminek hatására kórházba kerül. Itt egy fiatal, nagyon jóképű kórházi dolgozó átad Elizabeth-nek egy pendrive-ot, amitől azt ígéri megváltozik a nő élete. 

Demi Moore hatvan pluszosan is kiváló formában - A szer című filmben is tündököl
Demi Moore hatvan pluszosan is kiváló formában - A szer című filmben is tündököl
Fotó: (illusztráció) MW

Elizabeth, miután eléggé frusztrált, mivel kirúgták munkahelyéről és teljesen ledegradálták, úgy gondolja ki kell próbálnia a szert, hogy újra tündökölhessen - bármi áron. Ez pedig megalkotja fiatalabb, tökéletesebb énjét, Sue-t, akit Margaret Qualley formál meg. Azonban van egy szabály: a két énnek meg kell osztania az időt, hetente váltva egymást. Az egyensúly azonban törékeny, és hamar kiderül, hogy az új én talán nem is annyira irányítható.

A film vége hatalmas port kavart. Ugyan Cannes-ban kétségtelenül sikert aratott, a nem mindennapi társadalomkritika, de komoly vitákat is szított: miközben sokan állva tapsolták, rengetegen fejvesztve menekültek a vetítésekről. Egy néző például ezt írta a filmről: „Ez az egyik legerőszakosabb film, amit valaha láttam.” Mások szerint a film utolsó fél órája évek óta a legmerészebb, leggusztustalanabb jeleneteket tartalmazza.

Október 28-tól az Agóra moziban is játsszák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában