irodalmi program

2019.03.01. 15:30

Felolvastak a költő tiszteletére

Varga Szilvia

Tizenöt évvel ezelőtt indult el a Wass Albert Felolvasó Maraton a történelmi Magyarország és Amerikai Egyesült Államok városaiban elsősorban Guiness-rekordkísérlet beállítási céllal, de fontosnak tartották a szervezők az író műveinek népszerűsítését is. Idén ötvenkilenc helyszínen olvastak irodalmi műveket huszonnégy órán keresztül a Kárpát-medencében. Az irodalmi ünnep a nemzeti összetartozás erősítésének egyik fontos állomása lett.

Dombóváron 2005 óta minden évben csatlakozik a kezdeményezéshez a közel húsz éve működő Wass Albert Felolvasó Kör. A kulturális rendezvényt már évek óta Markovits Magdolna nyugdíjas magyar–könyvtár szakos középiskolai tanárnő szervezi az erdélyi író tiszteletére. Idén az egyéni és csoportos felolvasások alkalmával Wass Albert művei mellett más írók és költők műveit is megszólaltatták a résztvevők a Kertvárosi Katolikus Közösségi Házban. A szervezők szombat délutánra hirdették a programot, amely a hagyományok szerint a helyi kezdeményező csoport felolvasásával zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában