Színpadra léptek

2023.05.17. 17:38

Fellépőruháikkal is elkápráztatták egymást a dalos nyugdíjasok

Mintegy kétszázötven ünnepi ruhákba öltözött nyugdíjas foglalta el helyét a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében, az "Életet az éveknek" III. Tolna Vármegyei Nyugdíjas Dalos Találkozó elnevezésű ünnepi eseményen, május tizenhetedikén, szerdán.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A nyugdíjas énekesek, klubtagok örömmel és boldogan üdvözölték egymást szép, különleges ruháikban, és alig várták, hogy végre színpadra léphessenek. 

A dalos találkozót négy szekszárdi nyugdíjas szervezet, a Babits Nyugdíjas Klub, a Platán Nyugdíjas Klub, a Szívküldi Nyugdíjas Dalkör, valamint a Gemenc Volán Nyugdíjas Klub rendezésével tartották meg. A színpadon elhangzott: lelkesedéssel gyűltek össze, hiszen mindegyikük megcsillogtathatja a tudását, megmutathatják, hatvanöt év felett is van élet, és boldogok, hogy újra együtt vannak. 

Fotó: Makovics Kornél

Az eseményt rendező klubok mellett színpadi produkciót adott még elő a bátaszéki Napsugár Nyugdíjas Egyesület, a németkéri Nyugdíjas Egyesület, a decsi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub, a faddi Nyugdíjas Egyesület, az iregszemcsei Bartók Béla Nyugdíjas Klub, a simontornyai B.Sz.V. Dalospacsirták, a paksi Városi Nyugdíjas Klub, a bölcskei Múló Évek Nyugdíjas Klub és a bátai Nyugdíjas Egyesület kórusai. 

Forrai Zoltánné, a Babits Nyugdíjas Klub vezetője, az esemény főszervezője lapunknak elmondta, hogy országos szervezetük, az Életet az éveknek nyugdíjas klub égisze alatt tizenhat egyesület képviselte magát a rendezvényen. A kórusok népdalokat énekeltek, az előadott dalok szorosan kapcsolódtak egy-egy Tolna vármegyei településhez. 

– Minden kórus úgy készült, hogy a maximumot szeretné kihozni magából. Szerettük volna átadni, hogy nyugdíjasnak lenni élmény. Úgy érzem, hogy színvonalas előadásokat láthattak, hallhattak tőlünk – tette hozzá. 

Minden szereplő az adott szervezetre jellemző fellépőruhában lépett színpadra. A huszonöt éve működő Babits Nyugdíjas Klub énekesei hosszú fekete szoknyát, fehér blúzt és bordó sálat viseltek. Forrai Zoltánné elnök elmondta, hogy a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ a székhelyük, negyvenöt tagjuk van, köztük tizenöt kórustag. 

A vendéglátás sem maradt el, a dalos nyugdíjasok ebédje töltött csirkecomb, rizs, petrezselymes krumpli, savanyú uborka és rengeteg házi készítésű, a klubtagok készítette sütemény volt. 

– Közülünk mindenki nagymama, szeretünk sütni. Az unokáinknak rendszeresen sütött finomságokat hoztunk a rendezvényre, például zserbót, krémest, kókusztekercset, mákoskalácsot – mondta Forrai Zoltánné. 

Aperetifnek pálinkát, sherryt, vörös rozé bort és üdítőket szolgáltak fel az ünneplő nyugdíjasoknak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában