Hagyományőrzés

2023.07.11. 16:57

Aranyéremmel tértek haza az Erdélyi Ősök Napjáról

Másodszor rendezték meg az Erdélyi Ősök Napját amely a már jól ismert, Bugacon tartott Ősök Napja határon túli előrendezvénye.

Teol.hu

Másodszor rendezték meg az Erdélyi Ősök Napját. (Beküldött fotó)

Az erdélyi Bölön mellett található, dombokkal és hegyekkel ölelt fennsíkon, számos nívós kiállítást, leletrekonstrukciót, hagyományőrző és kulturális programot tekinthettek meg az odalátogatók. A honfoglaláskori lovas és gyalogos bemutatók mellett itt került sor a Vértes Szablyavívó Verseny erdélyi döntőjére, amelyben megyénket a Tolnai-Turán Hagyományőrző Sportegyesület (TTHKSE) tagjai képviselték.

Mint arról Nagy László, az egyesület elnöke tájékoztatott, az ezen sportágban indulóknak, a korra jellemző (sok esetben 15-20 kilogramm össztömegű) vértezetben és fegyverzetben kell belépniük egy 3x3 méteres ringbe, ahol versenyszabályzatban rögzített érvényes találatokat, ütéseket, vágásokat kell bevinniük az ellenfélnek.

Beküldött fotó.

A számos selejtezőt és a döntő mérkőzést követően, Füleki Norbert, a TTHKSE tagja állhatott a dobogó legfelső fokára és vehette át a neki járó aranyérmet. Az egyesület tagjai már javában készülnek az augusztus 4. és 6. között Bugacon zajló Ősök Napjára, ahol hagyományőrző bemutatók mellett ismét ringbe szállnak majd, képviselve megyénket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában