Pályamű a székely himnuszról

2024.08.17. 21:02

A bonyhádi alkotó képe is ott lesz a fővárosi tárlaton

A Székely himnusz című pályázatra a Székely himnusz című alkotásával nevezett be Stekly Zsuzsa. A zománckép ott lesz a szeptember 5-én nyíló budapesti tárlaton.

Wessely Gábor

A kiíró a Józsa Judit Galéria volt. A kiállítást később vándoroltatják országon belül, s valószínűleg határainkon túli magyarlakta területekre is eljut az anyag. Tavaly a magyar himnusz volt a téma, s az akkori tárlaton több mint 110 munka szerepelt: festmények és más technikákkal készült képek, domborítások, faragások. Azt a kollekciót is a fővárosi közönség láthatta először, aztán Győrött, Szegeden, Székesfehérváron mutatták be. Most – augusztus 18-tól – Siklóson lesz látható. A bonyhádi zománcműves – mint megírtuk – arra a pályázatra is küldött alkotást.

A bonyhádi alkotó képe is ott lesz a fővárosi tárlaton
A tavalyi Stekly-kép a magyar himnuszról, három változatban is elkészült (A szerző fotója)

– Ez a galéria – mondja Stekly Zsuzsa – a főváros szívében van. Működtetője, Józsa Judit olyan művész, művészettörténész, aki elkötelezett a magyarság ügye iránt. A kiállításokon kívül koncerteknek, előadó esteknek is helyet ad. Folyamatosan élettel teli ez a közösségi tér.

A bonyhádi alkotó képe is ott lesz a fővárosi tárlaton
A kiállítási anyagba beválogatott Székely himnusz című zománckép (Beküldött fotó)

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában