Tv-ajánló

2024.08.10. 19:57

Romantika, humor, remek zene – garantált a szórakozás

Bencze Péter

Piper Perabo Fotó: Shutterstock

Tanyát vertek a sakálok Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, miközben dübörög a zene.

Már több mint húsz, sőt lassan huszonöt éves lesz a Sakáltanya, a 2000-es évek egyik ikonikus tinifilmje. Ha utánanézünk, akkor rögtön láthatjuk, hogy sehol nem kapott igazán kiemelkedő értékelést. IMDB-n 5,7 pontot, Rotten Tomatoes-on 23, Metacritic-en 27 százalékot ért el. Ha a közönséget kérdezzük, akkor viszont csupa-csupa pozitív visszajelzést láthatunk. Kinek van akkor tehát igaza valójában? Sokak szerint a Sakáltanya nem csupán egy szórakoztató film, inspiráló üzenetet is hordoz. Arra tanít minket, hogy merjünk kilépni a komfortzónánkból, kövessük az álmainkat, és ne féljünk önmagunk lenni. A film tele van humorral, romantikával és remek zenékkel, amik garantáltan feldobják a hangulatot.

Sakáltanya, amerikai vígjáték, Moziverzum, 01.15

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában