Múltidézés

2 órája

Emlékezzünk az aradi vértanúkra!

Az Aradi Vértanúk Emléknapja 2024.

Brunner Mónika

A kivégzett aradi vértanúkra emlékeztek (Képünk illusztráció)

Forrás: MW

Október 4-e, péntek: 

Bonyhád művelődési központ: Emlékfutás a Kálvária-dombig a bonyhádi diákság közreműködésével, 16.55. Kálvária-domb: Megemlékezés és emlékszalagok elhelyezése Perczel Mór honvédtábornok sírjánál. Beszédet mond: Szőts Dániel történelemtanár. Közreműködnek: Csernik Nóra, a Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium tanulója (vers) és az 52. Sorgyalogezred Hagyományőrző Egyesület. 

Október 6., vasárnap: 

Dombóvár 1848/49-es emlékmű: Koszorúzás. Beszédet mond: Szabó Szilárd, a Dombóvári Evangélikus Egyházközség lelkésze. Közreműködnek: a Dombóvári Cséry Lajos Evangélikus Iskola tanulói, 16 óra. 

Paks Kálvária temető emlékkereszt: Ünnepi beszéd, majd Szabó Dávid "Katonadalok" című műsora. Az emlékezés koszorúinak elhelyezése, 17 óra. 

Szekszárd Béla király tér: Irodalmi megemlékezés a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorló Óvoda diákjainak előadásában. Közreműködik: Tolna Vármegyei Nemzetőr Egyesület Honvéd Hagyományőrző Egyesület, 10.30. 

Tolna Szent István tér: Köszöntő beszédet mond a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium igazgatója, 18 óra. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában