„Mi vagyunk Azahriah“

6 órája

Szekszárdi kötődésű színész az Azahriah film egyik főszereplője

Eddigi szakmai pályája egyik legnagyobb lehetősége, hogy főszerepet játszhat a mozikban novemberben debütáló „Mi vagyunk Azahriah“ című filmben – erről beszélt portálunknak a szekszárdi kötődésű fiatal színész, aki az Azahriah filmben játszik. Ionescu Raul azt mondja, az elmúlt hónapokban mintha összefogtak volna érte az égiek: egyre komolyabb megbízásokat kap ugyanis, amelyek hatalmas élményt jelentenek neki.

Bencze Péter

Ionecsu Raul igazi színházi családba született: édesanyja, Frank Ildikó 14 éven át – 2003 és 2017 között – vezette a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarnt; édesapja pedig Florin Gabriel Ionescu rendező, színész. Adta magát tehát, hogy Raul se távolodjon el szülei választott hivatásaitól: a pécsi születésű, de Szekszárdon nevelkedett férfi így előbb a fővárosi Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban, majd a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézetben – Vidnyánszky Attila osztályában – folytatta tanulmányait. Az utóbbi években a Nemzeti Színház, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásaiban játszott különböző szerepeket, az elmúlt hónapokban pedig szó szerint szárnyalni kezdett Ionescu Raul karrierje.

A szekszárdi kötődésű Ionescu Raul élete egyik legangyobb lehetőségeként tekint az Azahriah filmben játszott szerepére.
A szekszárdi kötődésű Ionescu Raul élete egyik legangyobb lehetőségeként tekint az Azahriah filmben játszott szerepére.
Fotó: Facebook/Bálint Hirling

Ionescu Raul úgy érzi, szerencsés csillagzat alatt született

A most ötödéves színészhallgató és kollégái éppen a „Puszták népe“ című darabjukkal vettek részt európai turnén, amikor Londonban megszólalt Raul telefonja. A szekszárdi kötődésű fiatalemberrel a vonal végéről egy hónapok óta várt jó hírt közöltek: főszerepet kapott a taxis hiénákról szóló „Hiénák“ című nagyjátékfilmben. Ez már önmagában is hatalmas siker volt, ám az igazi meglepetés csak ezt követően jött. Az a bizonyos telefon ugyanis nem egészen 24 órán belül ismét Magyarországról kapott hívást. Ezúttal azért, hogy elmondják Raulnak, szeretnék behívni egy castingra az akkor még gyártás előtt álló Azahriah filmhez.

Az már az első meghallgatás során kiderült, hogy Raul szimpatikus az alkotóknak, a második castingot követően pedig mind őt, mind női színészpartnerét, Juniki Noémit kiválasztották a szerepek eljátszására, így a munka hamarosan el is kezdődött.

Raul egyébként egy ideje már a fővárosban él, mint ahogy a családja többi tagja sem lakik Szekszárdon. Évente többször térnek viszont vissza a tolnai vármegyeszékhelyre, hogy az ott található házukban időt töltsenek együtt. 

Műfaji határokat átlépő alkotás lesz

Mazzag Izabella első egész estés rendezése, a Mi vagyunk Azahriah, idén november 28-án debütál a mozikban, és a rajongók már most izgatottan várják a filmet. A produkció az ország egyik legnépszerűbb zenészének, Azahriah-nak (Baukó Attila) történetét meséli el, de korántsem a megszokott módon. A Lévai Balázs által vezetett Színfolt Film legújabb projektje igazi műfaji határátlépés: nem csupán egy koncertfilm, nem egy hagyományos zenés dokumentumfilm, hanem egy játékos formájú, kreatív alkotás, amely koncertfelvételeket, archív videókat és interjúkat ötvöz egyedi módon. A frissen megjelent előzetes alapján a film nehezen kategorizálható. Az Azahriah mellett szereplő zenészek és színészek – DESH (Molnár Attila), Ionescu Raul és Juniki Noémi – saját karakterükben vagy éppen önmagukat alakítva tűnnek fel a filmben.

A produkcióval kapcsolatban tavaly áprilisban röppent fel először a hír, de akkor még semmit sem lehetett tudni a film részleteiről. Azahriah májusi Puskás Aréna-koncertsorozata óriási sikert aratott, de a film célja nem az, hogy ezt dokumentálja. A három teltházas fellépés – amely poptörténeti mérföldkő volt – inkább csak keretet ad a film történetének.

A film producerei Lévai Balázs, Tóth Gergely és az áprilisban elhunyt Ferich Balázs. A forgatókönyvet Előd Máté jegyzi, míg a látványért Polhodzik Ádám operatőr felel.

A „Mi vagyunk az Azahriah“ előzetesét itt tekintheti meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában