Magyar fanyar 3

2 órája

Wessely Gábor Pécsen mutatta be új kötetét

Tolnában élnek és a vármegyében történtekről írnak azok az újságírók, akik nevével az olvasók a Tolnai Népújságban és a teol.hu-t olvasva nap mint nap találkoznak. Viszont írásaik, alkotásaik gyakorta túljutnak a vármegye határain. A fotósok országos kiállításokon szerepelnek, egyik kollégánkat pedig épp a minap hívták Baranyába, hogy legújabb könyvét mutassa be.

Szepesi László

Ő Wessely Gábor, aki Pécsett, egy hajdani külvárosi iskolából lett irodalmi, zenés teaházban, a Kézművesek Baranyai Egyesületének Cuháré Közösségi és Alkotóházában szerepelt, ahol havonta rendeznek irodalmi estet. Prózai írásaiból álló kötetét ment bemutatni, de vitte magával feleségének, Wesselyné Ábrahám Erzsébetnek a szintén nemrég megjelent, hatodik, Csendszóra című verseskötetét is.

Wessely Gábor a Kézművesek Baranyai Egyesületének Cuháré Közösségi és Alkotóházában mutatta be könyvét
Wessely Gábor a Kézművesek Baranyai Egyesületének Cuháré Közösségi és Alkotóházában mutatta be könyvét Beküldött fotó

Gábor kritikus írásai a Népújságban is gyakorta megjelentek, s főleg ilyenekből áll, az utóbbi tíz évben írt glosszáit tartalmazza az új, immár huszonötödik kötete is, amely a Magyar fanyar 3 címet kapta. Az írásokat, mint több korábbi kötetében lévőt is, Szatmári Juhos László illusztrálta, a címlapon lévő a fotót pedig Koszorú Csaba készítette, megörökítve a groteszk jelenetet, mikor Gábor a mobilok korában egy százéves őstelefonon keresi a világgal a kapcsolatot.

Az est második részében a versek következtek. A feleség kötetéből olvasott fel néhányat Dombi Tinódy László, aki nem csak mond, hanem ír is verseket. Az Ősforrás Zenei Műhely pedig az est folyamán több megzenésített verset előadott (Ady, Dombi, Wessely). Ott volt az esten dr. Kellermayer Miklós emeritus professzor, aki az élősejt kutatás mellett az istenhit és a tudomány kapcsolatát is vizsgálja. Korábban ő írt bevezetőt, előszót Wesselyné egyik szakrális verseket tartalmazó kötetéhez.

A rendezvényt dedikálás zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában