kosárlabda

2018.08.02. 11:04

Isztambulban az U16-os csapat

Péntektől vasárnapig Isztambulban szerepel négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán az U16-os leány válogatott. A házigazda Törökország mellett Dánia és Szlovákia lesz a rivális.

Berg Sándor

A júliusi, franciaországi tornához képest több helyen is változtatott a csapat keretén Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző. Az egyik „áldozat” a KSC Szekszárd játékosa, Miklós Melinda, aki ugyan nem utazott el a török városba, de tizenharmadik játékosként továbbra is számít rá a szakmai stáb.

Ott lesz viszont Isztambulban a másik szekszárdi, Vincze Nikolett, illetve a nemrég befejeződött U17-es világbajnokságon negyedik helyen végzett Dombai Réka is.

A magyar válogatott ma hajnalban indult útnak, s a tervezett menetrend szerint holnap 14 órától Dánia, szombaton 16 órától a törökök, míg vasárnap 11 órától a szlovákok lesznek a mieink ellenfelei.

Az augusztus 17-én kezdődő Európa-bajnokság előtt 8-án és 9-én Szerbiával játszik felkészülési mérkőzést Székesfehérváron a magyar csapat.

Eb-ezüstérmesként utaznak ki Vinczéék a litvániai Kaunasban rendezendő kontinenstornára, ahol a tavalyi harmadik olaszokkal, a nyolcadik lengyelekkel és a tizedik horvátokkal kerültek egy csoportba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!