Grand Slam

2023.06.22. 15:45

Nehéz ágra kerültek a paksiak Ulánbátorban

Pupp Rékára és Gercsák Szabinára is erős ellenfelek várnak a mongol fővárosban pénteken kezdődő Grand Slam-tornán.

B. S.

Gercsák Szabinára elsőként ausztrál dzsúdós vár

Forrás: IJF

Minden bizonnyal a portugál Maria Siderot vár elsőként a háromszoros Grand Slam-győztes Pupp Rékára Ulánbátorban, derült ki a torna csütörtöki sorsolásán. A 26 éves, a világranglistán 28. helyet elfoglaló dzsúdósnak ehhez először túl kell jutnia a komoly nemzetközi eredmény nélkül álló tajvani ellenfelén. Az 52 kilósaknál második helyen kiemelt paksi még veretlen riválisa ellen, mind a négy egymás elleni találkozójukból (ebből kétszer idén meccseltek) ő jött ki győztesen. A folytatás viszont nem tűnik könnyűnek a mongol fővárosba nem százszázalékos állapotban érkező Pupp Réka számára, akire a negyeddöntőben az orosz, de a nemzetközi szövetség (IJF) zászlója alatt versenyző Karina Jefimova vagy a svájci Fabienne Kocher (12. a ranglistán) várhat.

A mezőny, ahogy várható volt, igen erős lett: a világbajnok és olimpiai ezüstérmes francia Amandine Buchard, az izraeli Gefen Primo, a német Mascha Ballhaus és a hatszoros GS-dobogós üzbég Diyora Keldiyorova is szőnyegre lép.

A 70 kilósak között pedig a szintén az Atomerőmű SE-t erősítő Gercsák Szabina lesz érdekelt. A világranglistán elfoglalt 34. helyében éppen lecsúszott a kiemeltek státuszáról, de az alacsony részvétel miatt végül az első fordulóban – Pupp Rékához hasonlóan – nem kell meccselnie. Azért a kétszeres vb-ezüstérmes horvát Lara Cvjetko, a háromszoros GS-győztes görög Elisavet Telcidu vagy a németek kiválósága, Miriam Butkereit részvételével magasan lesz a léc. A ranglista-11. ausztrál Aoife Coughlan is ott lesz Ulánbátorban, akivel a második körben csap össze Gercsák Szabina. A szigetországi dzsúdóssal egyszer találkozott a miskolci dzsúdós, de az idei portugál Grand Prix-n kikapott tőle.

A mongol fővárosban új időszámítás kezdődik a cselgáncsozók számára, ahol már „teljes értékű” olimpiai kvalifikációs pontokért harcolhatnak. Pupp Réka pénteken, Gercsák Szabina szombaton lesz érdekelt, a selejtezőket magyar idő szerint hajnali 4 órakor, az érmes meccseket 9 órától rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!