Karate

2023.09.19. 08:32

Történelmi aranyat nyert a bátaszéki Péter Panna a Budapest Openen

Történelmi bravúrt hajtott végre a BSE Karate Szakosztály két fiatal karatékája, Péter Panna és Vörös Botond.

Teol.hu

Péter Panna (jobbról) nagyszerű teljesítménnyel menetelt a dobogó tetejéig

Fotó: Beküldött fotó

A több, mint 1800 versenyzőt és 37 országot felvonultató Budapest Open döntőjébe jutottak mindketten, ahol Botond a második, míg Panna az első helyen végzett – számoltak be róla a közösségi oldalon.

Kiss Bánk Botond 2016-os bravúrja óta nem jutott BSE sportoló, gyerek és ifi korosztályokban ennek a gigarendezvénynek a döntőjébe, ez most ezúttal kettőnek is sikerült. 

Péter Pannának már komoly rutinja és eredményei vannak a nagy európai open rendezvények terén, 2022-ben a szlovák és a horvát open döntőjéig jutott. Jelenlegi mérlege ezeken a versenyeken két arany és egy ezüstérem.

Vörös Botond abszolút újoncként meglepte a mezőnyt, és többször sikerült megfordítania az eredményt a döntőbe jutásig, ahol végül kisarányú 3:2-es vereséget szenvedett görög ellenfelétől.

A nemzetközi open versenyek ezzel nem érnek véget a BSE számára. Szeptember végén Rijekába a horvát versenyre utaznak, október elején a lengyel open vár rájuk, végül novemberben Szigetszentmiklóson a Hungarian Openen méreti meg magát a BSE topversenyzői gárdája.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!