Cselgáncs

2023.10.24. 16:45

Abu-Dzabiban léphet a párizsi olimpia felé Gercsák Szabina

Gercsák Szabina jelenleg kontinentális kvótát érő helyen áll súlycsoportjában, az Atomerőmű SE cselgáncsozója ezen szerdán javíthat Abu-Dzabiban.

Berg Sándor

Gercsák Szabina (fehérben) számára nagyon kellenének a kvalifikációs pontok

Forrás: IJF

Az év nyolcadik Grand Slam versenyét rendezik Abu-Dzabiban. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában rendezett 154 ezer eurós összdíjazású viadalon öt magyar is szerepel. Köztük van az Atomerőmű SE-t erősítő Gercsák Szabina is, akinek nagyon kellenének az olimpiai kvalifikációs pontok, hiszen jelenleg a 70 kilósak között a 27. helyével „csak” kontinentális kvótát érő helyen áll. Az áprilisban Diósgyőrből a paksiakhoz igazolt 27 éves cselgáncsozó legutóbb augusztusban a zágrábi Grand Prix-n lépett tatami, s végzett hetedikként.

A nem túl erős mezőnyben nehéz ágra került Gercsák Szabina, akinek nem kiemeltként már az első fordulóban be kell csatlakoznia a küzdelmekbe az orosz, de semleges színekben induló Madina Taimazova ellen. A magyar dzsúdósnál három évvel fiatalabb és a világranglistán öt hellyel hátrébb rangsorolt riválisa májusban világbajnoki hetedik lett, júniusban pedig bronzérmet szerzett az ulánbátori Grand Slamen.

A selejtezők magyar idő szerint szerdán 8 órakor kezdődnek, az érmes mérkőzéseket – amiket a Sport1 élőben közvetít – 15 órától rendezik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!