Labdarúgás

2024.01.09. 15:21

Öt próbajátékos is ott volt a Szekszárdi UFC első edzésén – képgalériával

Öt próbajátékos is volt az NB III-as Szekszárdi UFC első edzésén, és egy régi jó ismerős is becsatlakozott a munkába. A sárga-feketék bíznak a jó tavaszban.

Rónai Gábor

Kapusok egymás között: Bognár solt, Pomozi Zoltán és Steinbach Gergő, edzőjükkel, Horváth Bálinttal (hátul)

Fotó: Denes Martonfai

Labdarúgás A Tolna vármegyei NB III-as csapatok közül elsőként kezdte meg a felkészülést a vármegyeszékhely együttese. A sietség nem véletlen, a sárga-feketék minél jobban szeretnének felkészülni a bajnokság tavaszi folytatására. Az őszi idény nem sikerült valami jól az UFC-nek, amely csak a sereghajtó Dunaújvárost tudhatja maga mögött a tabellán, így nagyon bele kell húzniuk Budai Dávidéknak tavasszal, ha meg akarnak kapaszkodni a ligában. 

Márpedig a cél ez, a bennmaradás kivívása. A városnak, a klubnak ugyanis szüksége van egy NB III-as felnőttcsapatra, mégiscsak ezek a srácok mutatnak utat a fiataloknak, annak az ötszáz gyereknek, akik a különböző korosztályokban a klub égisze alatt készülnek. Mészáros István komor tekintettel dirigálta a tréninget, amelyen próbajátékosok is részt vettek. A szakember minden nap vezényel edzést a keretnek, amely összesen hét felkészülési mérkőzéssel hangol a bajnoki folytatásra.

Az elsőt január 31-én, a szentlőrinciek otthonában vívják majd a szekszárdiak, akik március harmadikán az MTK Budapest második számú csapata elleni hazai bajnokival köszöntik a tavaszt. Az UFC 13 pontot gyűjtött, de mindössze két győzelemnyire van a nyolcadik helytől, azaz közel sem reménytelen a helyzet, csak egy jó kezdés kell, el kell kapni a fonalat, és nem lehet gond...

Az említett próbajátékosok között két korábbi UFC-s futballistát is köszönthettek a többiek. A kapus, Steinbach Gergő nem tér vissza, csupán szeretné utolérni magát, így amikor az ideje engedi, látogatni fogja Mészáros István edzéseit. 

Ami pedig a lehetséges érkezőket illeti: a szintén Szekszárdon nevelkedett, az NB I-ben is játszó Dombi Gergő legutóbb a vármegyei I. osztályban érdekelt Bonyhád VLC-ben futballozott, a dombóvári születésű Keresztes Zalán az NB III-as PTE-PEAC-ban, a bajai illetőségű, de a Paksi FC-ben is megfordult Ribár Milán a szintén NB III-as Budaörsben játszott legutóbb. Járfás Gergő a Zalalövői TK-ban játszott az elmúlt hónapokban, míg Jakab Ármin a felsőnánai csapatban volt játékos, edző, vezető, most pedig a vármegyeszékhely klubjában mutatná meg, hogy többre hivatott. 

A szekszárdiak első erőpróbája teremben lesz, január 20-án a jubileumi, 20. Váz-Bau Kupán lépnek pályára Füredi Patrikék. A téli felkészülési tornát eddig háromszor is sikerült megnyerniük, a 2023-as kiírásban pedig második helyen végeztek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!