Teol.hu podcast

2024.06.12. 19:00

A Kínában megrendezett középiskolai VB-n focizhattak a vármegye ifjú diákjai

Hosszú út áll a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum focista diákjai mögött. A tavalyi évben a Debreceni Országos Diákolimpiát megnyerték, így idén május 17-től kezdve tíz napon keresztül Kínában, Dalian városában, a Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség (ISF) Labdarúgó Világbajnokságán vehettek részt.

Dahud Emil

A Kínában megrendezett középiskolai VB-n focizhattak a vármegye ifjú diákjai (Beküldött kép)

Furján Katalin Anett, a Tamási TMSZC - Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője, egyben az egyik kísérő pedagógus, továbbá Antal István, csapatkapitány vendégeskedett a Hír.FM szekszárdi magazinjában.

Beküldött kép

Elmesélték, hogy életreszóló élményekkel gazdagodtak. István beszámolt arról, hogy érdekes volt megismerkedni olyan emberekkel, akik a Föld másik felén élnek. Összebarátkoztak például brazil diáktársaikkal, akiknek a kultúresten az országukat bemutató műsora elkápráztatta a Tolna vármegyei különítményt. Furján Katalin Anett igazgatónő szerint a magyar standot is nagy érdeklődés övezte. Kulcstartóikat, különböző ajándéktárgyaikat hamar elkapkodták a más nemzetekből érkezők.

Az ottani konyha is többé-kevésbé elnyerte a tetszésüket, és azt állítják, a kinti kínai étel teljesen különbözik attól, amit itthon árulnak.

A csapat végül Makaó ellen egy győzelemmel zárta a tornát, de így is győztesnek gondolják magukat, mivel szerintük nem minden ember juthat ki egy ehhez hasonló világversenyre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában