Kosárlabda

2024.06.23. 11:13

Holcz Rekebával készül az Eb-re az U20-as válogatott

Továbbra is ötven százalékos a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott mérlege a felkészülési időszakban, amely előbb legyőzte, majd kikapott Szlovénia korosztályos csapatától.

Teol.hu

Tursics Krisztián szövetségi edző együttese először pénteken találkozott a szomszédos ország válogatottjával, melyet 66–60-ra győzött le. Másnap ismét megmérkőzött egymással a két fél a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban, ahol azonban már a tavalyi B-divíziós Európa-bajnok bizonyult jobbnak (73–61). Holcz Rebeka személyében a Tarr KSC Szekszárd is képviseli magát a magyar válogatottban, a bedobó az első találkozón 12/3, a másodikon 8/3 ponttal zárt.

Holcz Rebeka képviseli a szekszárdiakat az U20-as válogatottban
Holcz Rebeka képviseli a szekszárdiakat az U20-as válogatottban
Forrás: MKOSZ

A korosztályos nemzeti csapat korábban a lengyelek ellen idegenben (66–71, 90–53), Portugáliával itthon játszott két-két előkészületi találkozót (54–66, 53–48). A héten Horvátország U20-as válogatottja ellen zárja felkészülési sorozatát, majd július első hétvégéjén a litvániai kontinensviadalon már tétre menő mérkőzéseket játszik.

Holcz Rebekáék 6-án az izraeli (12 óra), másnap a német (14.30 óra), egy nap szünet után július 9-én 19.30 órakor a szerb csapattal mérik össze erejüket Vilniusban. A csoport valamennyi tagja bejut a nyolcaddöntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!