Kajak-kenu

2024.07.27. 17:50

Kiszli Vanda erőt demonstrálva szerezte meg kilencedik Európa-bajnoki címét

Megszerezte kilencedik Európa-bajnoki címét Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE maratoni kajakosa a rövid körös verseny után a klasszikus távon sem talált legyőzőre Poznanban.

Teol.hu

Esélyt sem adott riválisainak Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE klasszisa. Félóra után, az első futószakaszt követően meglépett a spanyol Tania Alvarezzel, de a 26 kilométeres táv felénél őt is faképnél hagyta. A verseny hátralévő részében magányosan szelte a Malta tó hullámait, csak saját magával kellett foglalkoznia, végül két és fél percet (közel egy kilométert) adott a mögötte beérkezőknek. Az ezüstéremért már nagyobb csata zajlott, amit Alvarez szerzett meg Czéllai-Vörös Zsófia elől.

Kiszli Vanda utolérte világbajnoki címeinek számát
Kiszli Vanda utolérte világbajnoki címeinek számát
Forrás: MKKSZ

Kiszli Vanda ezzel kilencedik Európa-bajnoki címét zsebelte be (két nappal korábban utcahosszal nyert rövid körön), beérve világbajnoki aranyérmeinek számát. Előbbit vasárnap tovább növelheti, Czéllai-Vörössel a klasszikus táv páros versenyében áll rajthoz.

Európa-bajnokság, K-1, klasszikus táv
1. Kiszli Vanda 2:06:10,32, 2. Tania Alvarez (spanyol) 2:08:47,99, 3. Czéllai-Vörös Zsófia 2:08:48,97 óra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!