Kajak-kenu

2024.07.25. 08:10

Címvédőként utazott Poznanba Kiszli Vanda

A lengyelországi Poznanban rendezik mától a maraton Európa-bajnokságot, ahova két vármegyei kajakos szerzett kvótát. Közülük viszont csak Kiszli Vanda áll rajthoz, az Atomerőmű SE klasszisa ráadásul három számban is érdekelt lesz.

Berg Sándor

A kilencszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok Kiszli Vanda a mai napon a rövid körös, 3,4 kilométeres versenyen mutatkozik, majd szombaton a klasszikus táv (26 km) egyes, a vasárnapi zárónapon Czéllai-Vörös Zsófiával párosban gyarapíthatja Eb-érmeinek számát.

Kiszli Vanda (elöl) hat év után indul párosban az Eb-n
Kiszli Vanda (elöl) hat év után indul párosban az Eb-n
Forrás: MKKSZ

Kiszli Vanda a hosszabb távon 2022 májusa óta legyőzhetetlen itthon és nemzetközi szinten is, sőt a legutóbbi négy Európa-bajnokságon a dobogó legtetejéről hallgathatta a Himnuszt. Párosban utoljára hat éve mérettette meg magát kontinenstornán, akkor – azóta már finn színekben versenyező – Mihalik Sárával aranyérmet szerzett.

Jámbor Lotti egyesben két kvótát szerzett, de miután az Eb egybe esik az Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV) kvalifikációjának számító országos bajnoksággal, a szekszárdi tehetség nem utazott el Poznanba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!