Labdarúgás

2024.07.06. 19:19

Különleges mérkőzésen győzte le az Austria Wien csapatát a Paks

Sikerrel zárta le előkészületi mérkőzéseinek sorát Bognár György együttese, miután 3–1-ra legyőzte az osztrák Austria Wient. A Paks hétfőtől már otthon készül a csütörtöki Európa-liga mérkőzésére.

Berg Sándor

A két csapat abban állapodott meg, hogy az osztrák Dietersdorf bei Fürstenfeldben rendezett mérkőzés mindkét félideje hatvan percig tart. A találkozó 26. percében Haraszti Zsolt egy középpályán elvégzett szabadrúgás után csapott le a labdára, és távoli lövésével vezetést szerzett a Paksnak.

Győztes főpróbát tartott a Paks az Austria Wien ellen
Győztes főpróbát tartott a Paks az Austria Wien ellen
Forrás: fk-austria.at

A Magyar Kupa döntőjében is betalált saját nevelésű játékos később szabadrúgásból duplázta meg saját góljainak számát és csapata előnyét, amin az 57. percben, de még az első játékrészben kozmetikázott a patinás osztrák gárda. Az intenzív első félidő után a másodikban kevesebb lehetőség adódott a felek előtt, az újabb gólt a kazincbarcikai kölcsönből visszatérő 23 éves Szekszárdi Milán szerezte, amivel beállította a végeredményt. 

A paksiaknak ez volt az utolsó előkészületi mérkőzésük, csütörtökön ugyanis már a román Corvinul csapatát fogadják az Európa-liga első selejtezőkörében. Bognár György együttese korábban hazai pályán a Budaörsöt 4–1-re verte, majd jött a szerb Jedinstvo ellen gól nélküli döntetlen Telkiben. A szlovéniai edzőtáborban előbb a bolgár Hebar FC-t ütötték ki a zöld-fehérek 6–1-re, a cseh Bohemians Prahától viszont, bár megvoltak a helyzeteik, 4–1-re alulmaradtak.

A Paks a tervek szerint vasárnap hajnalban érkezik haza Catezből, hétfőtől pedig ismét a Fehérvári úton készül a nemzetközi kupára.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–Austria Wien (osztrák, I.) 3–1 (2–1) – 2x60 perc
Dietersdorf bei Fürstenfeld, Ausztria.
Paks: Szappanos (Simon B., 80.) – Kovács K. (Osváth, 80.), Ötvös (Szekszárdi, 80.), Kinyik (Vas, 60.), Debreceni Á. (Lenzsér, 60.), Kocsis (Silye, 80.), Papp K. (Horváth K., 80.), Balogh B. (Vécsei, 60.), Haraszti (Skribek, 60.), Szabó B. (Mezei, 40.), Böde (Könyves 40., Tóth 80.)
Gólszerző: Haraszti (26., 38.), Szekszárdi M. (91.), illetve Plavotic (57.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában