Kosárlabda

2 órája

Szekszárd-Róma távolságot egy hét alatt lebuszozza a KSC

Sorozatban a harmadik idegenbeli mérkőzése következik a bajnokságban a Tarr KSC Szekszárdnak, amely ma a VBW CEKK Cegléd otthonában lép pályára Albertirsán.

Berg Sándor

A szekszárdi sportcsarnok kosárpalánkjának meghibásodása miatt a Darazsak Sportakadémia után a ceglédiekkel is felcserélte pályaválasztói jogát a kék-fehér alakulat, amivel Magyar Bianka együttese az elmúlt egy hétben közel ezerötszáz kilométert buszozik majd oda és vissza a bajnokikra. A hosszú utazás eddig eredménnyel párosult: Szigetszentmiklóson 90–69-re, Sopronban az újonc csapat vendégeként 96–53-ra diadalmaskodott, de esélyesként utazik Albertirsára is a KSC.

Kathryn Westbeld 21 pontos átlagával a Szekszárd csapatából is kimagaslik
Kathryn Westbeld 21 pontos átlagával a Szekszárd csapatából is kimagaslik
Fotó: Molnár Gyula

A vendéglátó legjobb számait a korábbi válogatott Barnai Judit hozza, a center 7,5 pontot és 9 lepattanót átlagolt a Pécs (36–103), valamint a Vasas (49–66) ellen. A Cegléd legutóbb tavaly februárban nyert alapszakasz-mérkőzést az NB I-ben, akkor a Szigetszentmiklóst 73–65-re verte idegenben, azóta viszont huszonhárom vereséget volt kénytelen elkönyvelni a 2017-ben még bajnoki bronzérmet szerző Pest vármegyei csapat.

A Tarr KSC-nek ez lesz az ötödik tétmérkőzése a szezonban, az említett bajnoki találkozók előtt a Brno elleni Euroliga-selejtezőkön léptek pályára Theodoreán Alexandráék, de jövő héten szerdán a görög Iraklisz vendégeként már elkezdik szereplésüket az Európa Kupa csoportkörében. Sok pihenésre tehát nem lesz idejük a szekszárdiaknak, azonban egy magabiztos albertirsai siker a mai napon kárpótolhatja őket.

Női NB I, alapszakasz, 3. forduló
VBW CEKK Cegléd–Tarr KSC Szekszárd
Albertirsa, szombat, 17 óra. Vezeti: Varga-Záray, dr. Németh, Gruber

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában