Kosárlabda

2024.08.14. 13:30

Két Szekszárd-nevelés a vb-előselejtezős keretben

A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Völgyi Péter keretet hirdetett a ruandai világbajnoki előselejtezőre. A tizenkét játékos között ott van a KSC Szekszárdban nevelkedett Miklós Melinda és Studer Ágnes is.

Teol.hu

Családi okok miatt nem került be a ruandai világbajnoki előselejtezőre utazó szűkített keretbe Mányoky Réka, ám így is vannak olyan játékosok a magyar válogatottban, akik kötődnek a Tarr KSC Szekszárdhoz. Kigaliban magára húzhatja a címeres mezt a kék-fehéreknél nevelkedett Studer Ágnes és Miklós Melinda, valamint a klubot korábban évekig erősítő Kiss Virág.

Miklós Melinda utazhat a ruandai vb-előselejtezőre
Miklós Melinda utazhat a ruandai vb-előselejtezőre
Fotó: Dömötör Csaba

A magyar válogatott felemás felkészülésen van túl, Montenegróban előbb kikapott (39–45), majd 78–52-re legyőzte házigazdáját, Székesfehérváron pedig egyszer mi (69–59), egyszer a csehek örülhettek (59–70). Az előselejtezőt augusztus 19-én Szenegál ellen kezdi meg a nemzeti csapat, másnap a Fülöp-szigetekkel, 22-én pedig Brazíliával találkozik a csoportkörben. A négyesből az első két csapat jut tovább az elődöntőbe (a másik ágon Nagy-Britannia, Ruanda, Argentína és Libanon szerepel).

A két év múlva esedékes berlini világbajnokság selejtezőjében 24 válogatott lesz érdekelt, a két előselejtezős csapat mellett huszonkét gárda a 2025-ös kontinenstornák legjobbjai közül kerül ki. A 2026-os világbajnokságon tizenhat válogatott szerepel, ez néggyel több, mint amennyien az előző, 2022-es vb-n voltak.

A magyar női kosárlabda-válogatott kerete

Angyal Barbara (SERCO UNI Győr), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Határ Bernadett (Valencia Basket), Kányási Veronika (DVTK HUN-Therm), Kiss Virág (SERCO UNI Győr), Lelik Réka (DVTK HUN-Therm), Miklós Melinda (DVTK HUN-Therm), Studer Ágnes (NKA Universitas Pécs), Török Ágnes (NKA Universitas Pécs), Tóth Franka (TFSE-MTK), Varga Alíz (Sopron Basket)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!