Világbajnoki selejtező

3 órája

Fél tucat tolnaival írhat történelmet a magyar válogatott

Hat Tolna vármegyei kötődésű játékossal utazott ki hétfőn a nemzeti csapat Szarajevóba. A magyar válogatott Norvégiával, Fehéroroszországgal és Bosznia-Hercegovinával találkozik a világbajnoki előselejtezőben.

Berg Sándor

Frank Tamás szövetségi kapitány csapata a Szlovákia elleni győztes főpróba után hétfőn Szarajevó felé vette az irányt, ahol szerdán Norvégiával, csütörtökön Fehéroroszországgal, végül szombaton a házigazda bosnyákokkal méri össze erejét a világbajnoki előselejtezőben.

Fábián Rebeka (4) az egyik tolnai kötődésű játékosa a világbajnoki előselejtezőre készülő magyar válogatottnak
Fábián Rebeka (4) az egyik tolnai kötődésű játékosa a világbajnoki előselejtezőre készülő magyar válogatottnak
Forrás: MLSZ

A magyar válogatottnak Deczki Vanda, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta és Wiesner Dalma személyében négy játékost ad az élvonalban szereplő Tolna-Mözs, de a szintén vármegyei Fábián Rebeka és a csapatkapitány Varga Adél is ott van a mieink keretében. A nemzeti csapat még egyik ellenfelétől sem kapott ki, a bosnyákokat egyszer, a fehéroroszokat kétszer győzte le, az idén alakult norvég válogatottal még nem találkozott.

A hat darab négy csapatos minitornáról a csoportgyőztesek jutnak tovább, akikhez a következő fordulóban csatlakozik Portugália és a háromszoros Európa-bajnok Spanyolország. A jövő márciusban sorra kerülő két négyfős csoportból (a sorsolást október 31-én ejti meg a FIFA) az első két helyezett  jut ki a Fülöp-szigeteki világbajnokságra, amit 2025. november 21. és december 7. között rendeznek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában