Labdarúgás

3 órája

Marco Rossi olyat tett, amit az elmúlt másfél évben csak egyszer

Az október Nemzetek Ligája-mérkőzésekre nem hívott be játékost a Paksi FC-től a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Marco Rossi az elmúlt másfél évben csak egyszer, idén márciusban húzta meg ezt a lépést.

Teol.hu

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden 24 fős keretet jelölt ki a Hollandia elleni hazai és a Bosznia-Hercegovina elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Az olasz tréner ezúttal nem hívott be senki a Paksi FC csapatától, erre pedig az elmúlt másfél évben csak egyszer volt példa.

Marco Rossi ezúttal nem számít paksi játékosra a válogatottban
Marco Rossi ezúttal nem számít paksi játékosra a válogatottban
Fotó: Szabó Miklós

Marco Rossi 2018 júniusában nevezte ki a Magyar Labdarúgó-szövetség a felnőtt nemzeti csapat élére, aki az elmúlt időszakban előszeretettel válogatott a paksi labdarúgók között. Ott volt a kapus Hegedüs Lajos, Hahn János, Ádám Martin, Varga Barnabás, Szappanos Péter és legutóbb Vas Gábor, igaz, a két hálóőr és a fiatal védő játékperchez nem jutott. Mint ismert, Vas az edzőtáborban megsérült, így nem lehetett ott a németek és bosnyákok elleni NL-találkozó keretében. A legutóbbi nyolc kerethirdetés közül egyedül idén márciusban nem szerepelt paksi játékos, miután Szappanos Péter térdszalagsérülés miatt nem állt Bognár György és Marco Rossi rendelkezésére sem.

A válogatott tagjai október 7-én találkoznak, és bár jelenlegi paksi játékos valóban lesz lesz ott, atomvárosi nevelésű vagy korábban ott játszó labdarúgó ott lesz Telkiben. A fent említett Szappanos Péter, Ádám Martin, Varga Barnabás hármas mellett újra helyet kapott az immár újpesti Fiola Attila.

A nemzeti csapat október 11-én a Puskás Arénában lép pályára Hollandia ellen, három nappal később pedig idegenben Bosznia-Hercegovina vendégeként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában