Kajak-kenu

3 órája

Nagy csatában újabb szuperkupa ezüstérmet szerzett Kiszli Vanda

A rövid körös versenyszám után klasszikus távon is második helyen ért célba a kínai Hangcsouban zajló kajak-kenu szuperkupa maraton szakágában Kiszli Vanda.

Berg Sándor

A meghívásos szuperkupa küzdelmeiben a sportág legjobbjai vesznek részt, köztük Kiszli Vanda, aki a maratoni szakág pénteki nyitónapján a 3,4 kilométeres rövid körös versenyben ezüstérmet szerzett Melina Andersson mögött. Az Atomerőmű SE kilencszeres világ-, hétszeres Európa-bajnok és kétszeres Világjátékok-győztesének a szombati hosszabb távon is a svéd számított a legnagyobb riválisnak.

Kiszli Vanda a rövid kör után klasszikus távon is szuperkupa ezüstérmes
Kiszli Vanda a rövid kör után klasszikus távon is szuperkupa ezüstérmes
Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ

A kellemes 29 fokos melegben elrajtolt 15 kilométeres verseny (a klasszikus táv 26 kilométer) előtt sejteni lehetett, hogy kettejük hajója emelkedik majd ki a huszonegy fős mezőnyből, a harmadik körben pedig, miután leszakították magukról többek között a szerb Krisztina Bedecset és a spanyol Eva Barriost, már tudni lehetett, hogy közülük kerül majd ki a végső győztes. Végül az idei világbajnokságon duplázó Andersson ért be elsőként a célba, tíz másodpercet verve paksi riválisára.

Kiszli Vanda az idei szezonban minden éremből gyűjtött legalább egyet, a poznani Európa-bajnokságon két arannyal, a metkovici vb-n egy-egy ezüsttel és bronzzal, most a szuperkupán újabb két ezüsttel gyarapította éremkollekcióját.

A 400 ezer dollár összdíjazású viadalon tizenhét magyar indul. Kiszli Vanda mellett paksi klubtársa, Vajda Bence gyorsasági kajak párosban selejtez 500 méteren magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a döntőt 7.25 órakor rendezik a 12 millió lakosú kelet-kínai városban.

Maraton, K1, nők, 15 km
1. Melina Andersson (svéd) 1:11:30,162 óra
2. Kiszli Vanda 1:11:40,204
3. Krisztina Bedecs (szerb) 1:13:04,905
... 8. Czéllai-Vörös Zsófia 1:14:43,193
... 9. Csépe Panna 1:15:01,947

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában