Labdarúgás

3 órája

Megőrizte veretlenségét a Paks, Gera Zoltánék újabb vereséget szenvedtek

Nem sikerült javítani Gera Zoltánéknak, így még mindig utolsók a tabellán. A Kecskemét szoros meccsen, egy góllal maradt alul a Paks otthonában. Böde Dániel csereként lépett pályára, de nem talált be, így a 150. NB I-es gólja még várat magára.

Dahud Emil

A kecskemétiek legutóbb 2014 őszén tudták az atomvárosiak felett diadalmaskodni, amikor még a most már Ferencvárosban játszó Botka Endre is a kunsági csapat tagja volt, és a 3–2-es győzelmükből góllal vette ki a részét. Az akkori paksi keretből ma már csak két játékos van jelen a klubnál Hahn János és Haraszti Zsolt személyében, akik a mostani találkozót sérülés miatt a pálya mellől voltak kénytelenek végignézni. Utóbbinak a tíz évvel ezelőtt elveszített bajnokin sikerült betalálni. 

Györfi Milánék (labdával) Pakson tartották a három pontot
Györfi Milánék (labdával) Pakson tartották a három pontot. Fotó: Molnár Gyula

Mindkét együttesnek voltak kisebb lehetőségei a mérkőzés első felében, de a 41. percig nem igazán születtek veszélyes helyzetek. A félidő végére azonban mintha megtáltosodtak volna a hazaiak, két percen belül kétszer is ráijesztettek a KTE- re. Előbb Mezei Szabolcs kiváló beadását Papp Kristóf juttatta a kecskeméti kapu bal alsó lécére, majd nem sokkal később Osváth Attila passzolta be a labdát, de az nem jutott el egyik paksi játékoshoz sem. Felgyorsultak az események, a lefújás előtt a vendégek tizenhatosán belül Tóth Barna lábát találta el Vágó Levente, és a VAR segítségével tizenegyest ítélt Derdák Marcell játékvezető. A büntetőt Ötvös Bence értékesítette, így egygólos hazai vezetéssel végződött az első játékrész.

Nem adta fel a Kecskemét, a folytatásban többször próbálkoztak az ellenfél kapujánál. A hazaiak Varga Roland 73. percben rúgott zicceréig a második félidőben nem könyvelhettek el kapura lövést, ekkor viszont sikerült hárítania Varga Bencének. Benne volt a levegőben a KTE egyenlítő gólja, a vendégek egyáltalán nem adták könnyen magukat. Ezt igazolja a második felvonásban a 60 százalékos labdabirtoklásuk is, de a végére mindezek kevésnek bizonyultak, nem tudták bevenni a Paks kapuját. Ezzel Gera Zoltán csapatának nem sikerült javítania, és öt ponttal még mindig a tabella utolsó helyén állnak.

A zöld-fehérek csütörtökön Budapestre látogatnak, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében 20 órakor a Honvéd vendégeiként lépnek pályára.

OTP Bank Liga, a 11. fordulóban

Paksi FC–Kecskemét 1–0 (1–0)
Paks, 2650 néző. Vezette: Derdák Marcell
Paks: Kovácsik – Osváth, Ötvös, Szabó J., Vas G.– Vécsei, Mezei (Varga R., 67.), Windecker, Papp K., Silye (Györfi, 83.) – Tóth B. (Böde, 67.) Vezetőedző: Bognár György. 
Kecskemét: Varga B.– Nagy K. (Berki M., 77.), Szabó A., Belényesi, Vágó – Nikitscher (Zsótér, 84.), Vattay (Kovács B., a szünetben), Meskhi (Pálinkás, a szünetben), Zeke – Katona B.,Lukács D. Vezetőedző: Gera Zoltán.
Gólszerző: Ötvös (45+4., tizenegyesből)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában