A csoportelsőség a tét

3 órája

Szarajevói torna: egy pont kell a női futsalválogatottnak a bosnyákok ellen

Két győzelemmel a háta mögött várja a szombat délutáni, bosnyákok elleni vb-selejtezőt a magyar női futsalválogatott. A szarajevói torna legfontosabb meccse lesz a mai.

Rónai Gábor

Fábián Rebeka (balról) és Kiss Gréta

Fotó: MLSZ

Frank Tamás csapata – amelyben hat Tolna vármegyei játékos is szerepel – előbb szerdán, kétgólos hátrányból felállva nyert 3–2-re a norvégok ellen, majd parádés játékkal 6–0-ra kiütötte a fehéroroszokat a szarajevói torna második összecsapásán.

A magyar lányok a szarajevói torna mindkét meccsét megnyerték
A magyar lányok a szarajevói torna mindkét meccsét megnyerték 
Fotó: MLSZ

A nemzeti csapatban Deczki Vanda, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta, és Wiesner Dalma személyében négyen a futsal NB I-ben szereplő Tolna-Mözs együttesét képviselik, de szintén vármegyei származású Fábián Rebeka és Varga Adél – utóbbi a csapatkapitányi szalagot is viseli.

A rivális bosnyákok egy fehéroroszok elleni, meggyőző 7–4-es sikerrel kezdték a selejtezőt, de aztán 3–2-re kikaptak a norvégoktól. A magyar csapatnak így a ma 16 órakor kezdődő összecsapáson már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy csoportja első helyén végezzen, és folytathassa a küzdelmeket a vb-re való kijutásért. 

A rájátszásban a hat négyes csoport első helyezettjéhez majd csatlakozik Portugália, és a háromszoros Európa-bajnok Spanyolország válogatottja. 
Az október 31-i sorsolást követően jövő márciusban két négyfős csoportban folytatják a csatározásokat a csapatok, a Fülöp-szigeteki világbajnokságra (2025. november 21. és december 7.) az első és a második jut csak ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában