Kajak-kenu

Tegnap, 8:13

Szuperkupa: ezüstérmes Kínában a paksi Kiszli Vanda

Második helyen végzett a kínai Hangcsouban zajló szuperkupa rövid körös versenyén Kiszli Vanda.

Berg Sándor

Az Atomerőmű SE kilencszeres világ-, hétszeres Európa-bajnok és kétszeres Világjátékok-győztes maratonistája a legjobb idővel (16:03,965 perc) kvalifikálta magát a magyar idő szerint péntek reggeli rövid körös döntőre. Kiszli Vandát végül csakúgy, mint a metkovici világbajnokságon, a svéd Melina Andersson le tudta győzni, így ezüstéremmel kezdte a Hangcsouban zajló szuperkupát. A paksiak kiválósága szombaton itthoni idő szerint 6.33 órakor a klasszikus távon vághat vissza skandináv ellenfelének.

Kiszli Vanda Szuperkupa ezüstérmes lett a kínai Hangcsouban
Kiszli Vanda szuperkupa ezüstérmes lett a kínai Hangcsouban
Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ

Szuperkupa, női K1, rövid kör, döntő

1. Melina Andersson (svéd) 15:32,171 perc
2. Kiszli Vanda 15:41,595
3. Eva Barrios (spanyol) 16:06,917
... 5. Czéllai-Vörös Zsófia 16:07,745 
... 9. Csepe Panna 16:21,995

Kiszli Vanda mellett Vajda Bence képviseli még Tolna vármegyét a szuperkupán, az ASE gyorsasági kajakosa állandó társával, Szántói-Szabó Tamással 500 méteren ül hajóba. A páros idén Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Szegeden, a szamarkandi vb-n azonban nem jött ki a lépés és csak hetedik helyen végzett. A kettős magyar idő szerint vasárnap hajnalban selejtez Hangcsouban, a versenyszám döntőjét aznap 7.25 órakor rendezik a 12 millió lakosú kelet-kínai városban.

Az előzetes nevezési listák alapján a 400 ezer dollár összdíjazású viadalon tizenhét magyar indul. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) honlapja szerint ez lesz az első olyan szuperkupa, amelyen több szakág (sprint, maraton, szlalom és kajakpóló) képviselői egy időben küzdenek majd, számolt be róla a honi szövetség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában