Egyperces

2016.08.31. 09:56

Erdei bohócklán tartja rettegésben az amerikai kisvárost

Ezt a történetet Stephen King is írhatta volna, csakhogy ez nem kitaláció.

BAMA

Bohócok próbálják meg az erdőbe csalni a gyerekeket a dél-karolinai Greenville-ben. A Fleetwood Manor lakótelep gyerekei azt állítják, múlt héten több bohóc is feltűnt a közeli erdőben, akik „sok pénzzel” próbálták meg a fák közé csalni őket. Más beszámolók szerint a bohócok „suttogtak” és „furcsa zajokat” is kiadnak.

„A gyerekek úgy hiszik, a bohócok egy házban laknak egy erdei csapás végén, mely egy kis tóhoz vezet” - áll a rendőrségi jelentéseben. A rendőrök ezt a házat meg is találták, de bohócokat nem láttak.

Állítólag itt garázdálkodnak a bohócok

Úgy tűnik azonban, a rémmese nem a gyerekek kollektív képzeletének szüleménye, mert a lakótelep több felnőttje is állítja, látta a bohócokat. Az egyik női lakó azt mondta, egyik este a szemetes konténereknél, a lámpafényben állt egy nagydarab bohóc, piros orral. Az alak integetett neki, a nő pedig visszaintegetett. A maskarás nem lépett fel támadólag.

Nem a Fleetwood Manor az egyetlen fenyegetett környék. Hétfőn az Emerald Commons lakótelepen is láttak bohócot. Egy itteni, kiskorú lakos azzal hívta fel a rendőrséget, hogy egy bohócruhás alak fényképeket készített a telep gyerekeiről, aztán eltűnt az erdőben.

A rendőrség még nem tudta bebizonyítani, hogy valós alapja van a panaszoknak, de komolyan veszik a lakosság biztonságának megőrzését.

Amíg közelebbit nem tudni az ügyről, akár az is előfordulhat, hogy az egész a ''90-es évek eleji, hazai helyzethez hasonló tömeghisztéria, amikor mindenki mindenhol ufót vélt látni. És persze lehet egy nagy tréfa is az egész, bár ebben az esetben elég ízetlen lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!