Közélet

2011.11.24. 13:32

A zene jótékony erejére támaszkodnak

– A zenekar neve is arra utal, amit célul tűztünk ki társaimmal annak 2008-as létrehozásakor: a dalok segítségével, mögöttes tartalmával a vallás felé terelni a hallgatóságot.

TEOL

Hiszen Gábriel Arkangyal is Isten hírvivője volt – mondta kérdésünkre Antal Bálint, a Gábriel zenekar egyik alapító tagja. A bonyhádi evangélikus gyülekezet ifjúságából verbuválódott együttes a napokban szélesebb körben is megismertethette legújabb szerzeményeit. A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ szinte zsúfolásig megtelt a „Háttal a vonaton” elnevezésű lemezbemutató koncertre, amely nagy sikert aratott a jelenlévők körében.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Aradi András (balra) a bonyhádi evangélikus gyülekezet lelkésze is együtt zenél a fiatalokkal (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

Összesen tizenkettő, vetítéssel egybekötött dallal rukkolt elő Aradi András, Antal Zsófia, Jenei József, Győrfi Lajos, Aradi Rebeka, Kálmán Ákos, Jászberényi Imre, Arndt Bernadett és Antal Bálint. Néhány dal közben Hitter Kitti és Hitter Zsolt színesítette az előadást táncukkal. A 12 dal 12 hónapot és 12 állomást jelenít meg.

Az együttes tagjai egy egész életutat bemutatva arra igyekeznek rávilágítani, hogy az emberek többsége úgy él, mintha háttal ülne a vonaton. Vagyis, a jelen elsuhan mellettük és csak a múltat látják, miközben sodródnak az élet apró szépségeit elvesztve, holott bízni kell Istenben és bátran megfordulhatunk, célokkal megtöltve életünket – tette hozzá a fiatal előadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!