Közélet

2009.11.05. 19:27

Az Ítélőtábla szerint mégsem volt választási csalás

Másodfokon hatályon kívül helyezte a Pécsi Ítélőtábla, a Tolna Megyei Bíróság első fokon hozott ítéletét, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújításával kapcsolatos ügyben.

TEOL/W.G.

Mint megírtuk, Illés Tamás felperes, volt elnökségi tag azért fordult bírósághoz, mert megítélése szerint törvénytelenségek történtek a 2008-as tisztújításkor. Főleg azt tartotta aggályosnak, hogy némelyik vállalkozó tíz-húsz cég képviseletében érkezett a jelölőgyűlésre, vagyis ennyi szavazata volt. Első fokon nyert, másodfokon vesztett. Az alperest, a kamarát képviselő ügyvéd, dr. Gáll Ferenc szerint a bíróságnak eleve el kellett volna utasítani a keresetet, mert a felperes figyelmen kívül hagyta a kamarai törvényben szabályozott eljárási rendet. Eszerint aggályait nem az ügyészség vagy a bíróság, hanem a kamara felé kellett volna először jeleznie. Ezzel szemben Illés Tamás azt mondja: egy eljárási hibára hivatkozva, nem született érdemi döntés. Mintha elfelejtették volna, hogy a kamarai tisztújításkor választási csalás történt, s arról kéne tárgyalni. Továbblépésre készül a felperes, perújrafelvételi vagy felülvizsgálati kérelmet nyújt majd be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!