Közélet

2009.03.26. 08:52

Félnek az ürgevárpusztaiak, hogy víz nélkül maradnak

Veszélyben van a közigazgatásilag Szakályhoz tartozó Ürgevárpusztán élő emberek ivóvízellátása – derült ki a szakályi művelődési házban tartott közmeghallgatáson.

TEOL/R.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mintegy nyolcvanan vettek részt a közmeghallgatáson (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

Mint azt Balogh Árpádné polgármester a mintegy nyolcvan megjelent helyi polgár előtt elmondta, a baj oka az, hogy felszámolják a pusztán található sertéstelepet. A cég, amikor elindult, megvásárolta az ivóvíz és villanyhálózatot, sőt a telephez bevezető utat is. Most a felszámolás miatt a szolgáltatásokat is a megszűnés veszélye fenyegeti. 

– Az önkormányzat tárgyalásokat folytat a gyönki vízművel arról, hogy milyen megoldást lehetne találni a problémára, ugyanis az ott lakók nem maradhatnak ivóvíz nélkül – mondta a polgármester. Az egyik ürgevárpusztai lakos kérdésében azt firtatta, egyáltalán hogyan kerülhetett magánkézbe az út, valamint a közmű. Mint kiderült, az egykori állami gazdaság tulajdona volt a telep, majd az államkincstárhoz került, és utána magánosították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!