Közélet

2010.03.14. 13:50

Íme a március 15-i programok! Itt ünnepelhet Ön is

A TEOL.hu az alábbi programokat, ünnepségeket ajánlja önnek március 15-ére.

TEOL

Bátaszék: ünnepi szentmise a római katolikus templomban 8.30. „Föltámadott a tenger” – a Bátaszéki Színjátszók zenés irodalmi műsora a művelődési házban 9.30. Ünnepi beszédet mond: Potápi Árpád János országgyűlési képviselő. A műsor után koszorúzás a ’48-as emlékműnél.
Bonyhád: Koszorúzás Borbély József sírjánál (evangélikus temető) 9. Ünnepi szentmise a katolikus templomban 9.30. Városi ünnepség a művelődési központban 10.30: Petőfi Népe – szerkesztett műsor, előadja a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 9. b osztálya. Ünnepi beszédet mond dr. Juhász György, Tardoskedd polgármestere, országgyűlési képviselő. A Perczel-díj és a Völgység Talentuma díj átadása. Bonyhád-Pancsova testvérvárosi szerződésének ünnepélyes aláírása. Átvonulás a Kálvária-dombra a Rády József Huszárbandérium és a Városi Zeneiskola népzene tagozatos növendékeinek kíséretével. Perczel Mór sírjának megkoszorúzása. Közreműködik Lukács Dániel, a Vörösmarty Színjátszó Kör tagja.

Dombóvár: Ingyenesen igénybe vehető buszjárat indul a Helytörténeti Múzeumtól a Szigeterdőbe 15. Koszorúzás a szigeterdei Kossuth-szoborcsoportnál 15.15. Ingyenes buszjárat indul vissza 15.40. Ünnepi diákműsor a művelődési házban. Közreműködnek a József Attila ÁMK 6. évfolyamos diákjai. Ünnepi beszédet mond: Tóth Gyula országgyűlési képviselő 16.

Dunaföldvár, művelődési ház: 11 órakor kezdődik az ünnepi műsor, amelyben elhangzik Nagy Gáborné polgármester köszöntője. Ezt követően emlékműavatás és koszorúzás lesz a Kossuth téren.

Fadd, művelődési ház: ünnepi beszédet mond Tóth Ferenc országgyűlési képviselő. Közreműködnek a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola tanulói. 17. A megemlékezés után lapunk munkatársa, Kiss Albert fotókiállításának megnyitójára kerül sor.

Nagydorog, sportcsarnok: a műsort az 5. a és az 5. b osztály adja, az ünnepi beszédet Szabó J. Csabáné iskolaigazgató mondja 10.

Hőgyész: ünnepi szentmise a Szent Kereszt Pélbánia Templomban 17. Művelődési ház: a Hunyadi János Általános Iskola tanulóinak műsora 18. Fáklyás felvonulás, majd koszorúzás a temetőben Sróbl Izidor honvédtiszt sírjánál 18.50. Ünnepi beszédet mond dr. Molnár Sándor alpolgármester.

Paks, Szent István tér: megemlékezés és koszorúzás, beszédet mond Hajdú János polgármester, a műsorban közreműködnek: Fejes Margit, Tell Edit, Gyulai István és a Komjáthy zenekar 10. Művelődési központ színházterem: „És keressük az igazságot címmel” az ESZI diákjai adnak műsort. Itt adják át a Tisztes Polgár kitüntetést 17.

Simontornya, művelődési ház: Áldassék a neved forradalom! címmel a Vak Bottyán ÁMK tanulói és a simontornyai fiatalok adnak műsort 17 órától. Ezután fáklyás felvonulást tartanak a Petőfi szoborhoz, ahol ünnepi beszédet mond Csőszné Kacz Edit polgármester.

Szekszárd, Béla király tér 10 órától: ünnepi beszédet mond: Horváth István polgármester. Az ünnepi műsort előadják a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule tanulói. Koszorúzás: az ünnepi megemlékezésben közreműködik az Alisca Brass Band fúvószenekar és a 608. számú Schola Caritas cserkészcsapat. Az ünnepség után a Honismereti Egyesület és tisztelgők virágot helyeznek el az alsóvárosi és az újvárosi temetőben a szekszárdi ''48-asok, Garay Antal és Hollós Alajos sírjánál. Majd 19 órától a szekszárdi ifjúság esti műsora a művelődési házban: „Avagy virág vagy te, hazám ifjúsága?” címmel versben, prózában, dalban, mozgásban és zenében. Közben: Teaház. Közreműködnek: szekszárdi fiatalok, az I. Béla Gimnázium Új Zóna Klubja, valamint diákjai, Komjáthy Attila és az Art Contact Mozgásszínház. Belvárosi Kávéház: a Nők Szekszárdért Közhasznú Egyesület programja 15. Forradalom és szabadságharc, jeles személyek, szekszárdi vonatkozások – Kaczián János nyugalmazott levéltáros, a Honismereti Egyesület elnöke tart előadást.

Tamási, Kossuth tér: ünnepi beszédet mond Hirt Ferenc országgyűlési képviselő. A műsorban közreműködnek a Béri Balogh Ádám Gimnázium tanulói, az Iglice Népdalkör, a Tamási Koncertfúvószenekar 18.

Tolna, Lehel utcai tornacsarnok: A Bartina zenekar ünnepi műsora után dr. Sümegi Zoltán polgármester mond beszédet 10. Koszorúzás az országzászlónál 11. Mözs, művelődési ház: 15 órakor kezdődik a megemlékezés, köszöntőt monda Koncz Jánosné, a mözsi iskola vezetője, majd az iskola ötödikes diákjainak műsora következik. Ezután koszorúzás lesz az emlékparkban, ahol Szabó Imre alpolgármester mond beszédet. Az ünnepségen a Zöldkert óvodások működnek közre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!