Közélet

2015.01.16. 17:37

Influenzavírus okozta az iskolai járványt

A magas lázzal, rossz közérzettel, végtagfájdalommal, torokfájással járó betegség miatt a diákok többsége nem ment iskolába.

I. I.

A járványban érintett betegektől vett, beküldött torokváladék-minta laboratóriumi vizsgálata igazolta az Influenza A fertőzést, válaszolta kérdésünkre a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

Mint korábban beszámoltunk róla, tömeges megbetegedés történt a szekszárdi Szent László Szakképző Iskola Bezerédj István Szakképző Iskolai Tagintézményben. Január 8-án a 405 diák csaknem 60 százaléka nem ment iskolába. A magas lázzal, rossz közérzettel, végtagfájdalommal, torokfájással járó betegség nemcsak a tanulókat érintette, a dolgozók egyharmada is hiányzott. Ezért péntekre és szombatra tanítási szünetet rendeltek el. A két nap kiesést majd be kell pótolni. Az iskolában fertőtlenítő nagytakarítást végeztek. Hétfőn már volt tanítás, de 120-an még betegek voltak. Számuk napról napra csökkent, mondta Vida Lajos, a szakképző iskola főigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!