Közélet

2011.02.13. 21:27

Isten kegyelméből lehetett Móka Miki - fotók

A katolikus egyház 2011-et a családok évének nyilvánította Magyarországon. Szekszárdon vasárnap volt a nyitórendezvény.

Wessely Gábor

Bacsmai László plébános elmondta: céljuk, hogy hívők és nem hívők egyaránt megértsék a családi kötelék lényegét, a házasságban megélt párkapcsolat, illetve a gyermek-szülő szeretet fontosságát.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Levente Péter örült, hogy közönség soraiban egy kismamára akadt Fotó: G. K.
[/caption]
Egy olyan ismert házaspárt hívtak meg, akik több mint 40 éve élnek együtt, egymással és Istennel. Döbrentey Ildikó és Levente Péter közreműködésével remélhetőleg a nem vallásos emberek is betekintést nyerhetnek egy szeretetteli, tartalmas párkapcsolatba.

A művész házaspár a Garay gimnázium dísztermében lépett közönség elé. Beszéltek megpróbáltatásoktól sem mentes életükről. Levente Péter például elmondta, sok sikertelenség után Isten kegyelméből lehetett Móka Miki, a gyermekek kedvence.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: Gottvald K.
[/caption]
A gimnáziumtól a Béla térre vonultak ezután a résztvevők, ahol a családok egységét körbeállva, kézfogással jelezték. A templomban misén vettek részt, melyen a vendég házaspár tanúságot tett Isten mellett. A mintegy kétszáz személyt megmozgató rendezvényt a belvárosi plébánia és a házas hétvégés csoport szervezte.

Mint megírtuk, Pakson a szerelmesek napja alkalmából először rendeztek Valentin-napi jégpartit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!