Közélet

2009.09.15. 06:51

Jók az eddigi együttműködés tapasztalatai

Címkék#Paks

Szakmai nap keretében értékelte az eddigi közös munkát a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és az irányítása alá tartozó mozgó könyvtári hálózat.

TEOL/V.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Wessely Gábor (jobbról) Gutai István meghívására mutatta be a Kézjegy antológiát (Fotó: TEOL)
[/caption]

Gutai István igazgató őszinte örömére az eddigi – körülbelül háromnegyed éves – együttműködés tapasztalatai igen jók. A környező települések könyvtárosai előnyét látják annak, hogy a paksi könyvtár szakmai irányítása mellett dolgoznak. E működési forma hozadéka, hogy több pénzt tudnak állományfejlesztésre fordítani, a városi kollégák segítségükre voltak az anyag rendezésében, támogatást, tanácsot, ötletet adnak, aminek nyomán gazdagabb programot tudnak kínálni a kisfalvak könyvtárai. Ilyen lehetőségekről több szó is esett a hétfői összejövetelen.

Gutai István beszámolt a közeljövő programjairól, melyek között olyan is van, amelyre a többiek is „igényt tarthatnak”. Szó esett a Pákolitz István emlékestről, A népmese napjáról, amely óvodáskortól felnőtt korig változatos programokat nyújt. A tanácskozás vendége volt a Tolnai Népújság munkatársa, Wessely Gábor költő, író, akit Gutai István azzal a szándékkal hívott meg, hogy bemutassa és ajánlja a Tolna megyei alkotók műveit megjelentető Kézjegy antológia-sorozatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!