Közélet

2009.03.08. 17:30

Nyárra meglesz a kivitelező

Az iskolaépítéssel kapcsolatos nyílt közbeszerzési eljárás megindításáról is döntött a tolnai képviselő-testület legutóbbi ülésén. Mint ismeretes, a város a Bartók Béla utcai épületben tervezi összevonni a három önkormányzati iskola felső tagozatait. Ez a tervek szerint jelentős megtakarítást jelent majd az oktatási intézmények fenntartásában.

TEOL/S.K.

A Bartók utcai épületet 14 tantermesre bővítik. A város vezetése úgy számol, hogy 2010. szeptemberétől költözhetnek majd egy helyre a felső tagozatok. Dr. Nagy-Hegedűs Brigitta, a polgármesteri hivatal osztályvezetője elmondta, ha minden jól megy, az iskolaépítés kivitelezőjének kiválasztása ez év május végére-június elejére történhet meg. A célra a város költségvetésében négyszázmillió forint szerepel. Dr. Sümegi Zoltán polgármester egy korábbi interjúban azt mondta, hogy iskolaépítésre a vízmű koncesszióból várt mintegy ötszázhetvenmillió forintból lehetne forrást biztosítani.

A városnak jelenleg sok százmillió forint bankban lekötött pénze van. Ez a korábbi kötvénykibocsátásból származik. A legutóbbi testületi ülésen Stróbl József képviselő úgy vélte, hogy az iskolaépítést nem szabadna ebből finanszírozni. A polgármester többek között azt válaszolta: az oktatás szerkezetének átalakítását, így az intézménybővítést muszáj megcsinálni. Ugyanakkor szinte biztos benne, hogy a beruházáshoz nem kell hozzányúlni a kötvényhez. Egy másik, az iskolával kapcsolatos közbeszerzést is kiírtak. A bővítéshez új bútorokat is be kell szerezni. Ennek becsült költsége mintegy 14 millió forint, így ebben az esetben elegendő az egyszerű közbeszerzési eljárás. A testület úgy döntött, hogy a pályázatra három helybéli bútorgyártó cégtől kérnek ajánlatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!