Közélet

2010.08.27. 15:42

Ősszel indulhat a félmilliárdos beruházás

Szeptember közepén kezdődhet a szennyvíz-csatorna rendszer építése Csikóstőttősön.

R. T.

Pintér Szilárd polgármester és Korcsmár István, a közbeszerzési pályázatot elnyerő Alisca Bau Zrt. ügyvezetője kedden írták alá a kivitelezésről szóló szerződéseket.

Pintér Szilárd elmondta, közel 500 millió forintos pályázatot nyújtottak be a fejlesztésre, a lakosság 75 százaléka aláírta a szándéknyilatkozatot. A regionális fejlesztési tanács pozitív elbírálása után hamarosan kezdik a munkát, aminek egy részével már jövő tavaszra készen lesznek, így például a szennyvíztisztító terveik szerint márciusban már próbaüzemben működhet.

Korcsmár István elmondta, a rendszer gerincvezetéke körülbelül öt kilométer hosszú lesz, erre csatlakozhatnak a háztartások. Azokban az utcákban kezdik a munkát, amelyek közel vannak a majdani szennyívztisztító telephez.

A lakossági és önkormányzati önerő a pályázat tíz százalékát teszi ki, a lakosságnak háztartásonként 165 ezer forintot kell fizetni, akik részletekben törlesztenek, azoknak pedig hatvan hónapon keresztül havi háromezer forintot. Pintér Szilárd aláhúzta, ha a nagy beruházás elkészül, végre az utak javítására is érdemes lesz pályázni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!