Közélet

2014.06.13. 15:39

Szenvedélybetegeknek nyújt új lehetőségeket a focipálya

Címkék#szex#drog

Az azonos sors egy csapattá kovácsolta a Zsibriki Drogterápiás Intézet lakóit, a közös sportolás erősíti a drogrehabilitáció hatékonyságát.

Vizin B.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati támogatásából elkészült a Zsibriki Drogterápiás Intézet új focipályája, amely a felépülőben levő szenvedélybetegek számára nyújt sportolási, csapatépítésre alkalmas lehetőséget. A pálya birtokbavételét barátságos torna keretében ünnepelték meg az intézet lakói és a meghívott vendégek. Öt olyan csapat mérte össze tudását, akiknek az életük eddig nem a sportról, vagy a sportszerűségről szólt.

Legmesszebbről a nagyszénási KIMM csapata érkezett, legközelebbről a pécsi Narcotics Anonymus csoportból összeállt együttes képviselte a józanságot. De részt vettek még a KIMM ráckeresztúri drogterápiás otthonának és a komlói Leo Amici Alapítvány drogrehabilitációs intézetének csapatai is. A tornát a pécsi NA együttese nyerte, míg a rehabilitációs otthonok közül a ráckeresztúri bizonyult a legsportosabbnak. Fair play díjat a komlóiak kaptak, és a legjobb kapust, a legszebb gólt lövőt, a gólkirályt, valamint a legjobb szurkolót is megválasztották.

Szabó Judit hangsúlyozta, azért is fontos a bőkezű jutalmazás, mert az elismerésnek óriási szerepe van a szenvedélybetegek felépülésében. A zsibriki intézetet működtető Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) vezetője rávilágított, az intézetek közötti focikupák előmozdítják a szociális szektor szenvedélybetegek felépülésével foglalkozó szervezetei között az együttműködést, az ismertséget és a jó kapcsolatot, egyénileg pedig megerősítik a felépülés iránti motivációt, kitartást és oldják az új életkezdés iránti félelmeket. A tartalmas program során a házigazdák intézetük fejlesztéseit is bemutatták vendégeiknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!