Sport

2014.09.09. 18:08

Két teveli gól az MTK hálójában

Az élvonalbeli MTK simán nyert a megye egyes Tevel ellen a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának keddi meccsén. Két alkalommal azért volt ok az ünneplésre hazai oldalon is.

TEOL

Fotó:

Nem kezdődött jól. Még negyedóra sem telt el a mérkőzésből, de az MTK játékosai már háromszor ünnepelhettek. Éppen ettől tartott Boros Attila, a teveliek szakvezetője, aki a találkozó előtt azt mondta, jó lenne, ha minél tovább kihúznák kapott gól nélkül, hiszen így a folytatásban kellő önbizalommal felvértezve futballozhatnának. A kezdeti sokkból góllal tért magához a Tevel, Ferenc Máté találatát vastapssal ünnepelte a szépszámú közönség. Mégiscsak egy NB I-es csapat kapuját vették be a teveliek – tétmeccsen ilyenre még nem volt példa a klub hatvanöt éves történelmében.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Horváth Zsoltot nehéz volt utolérni, az MTK szélsője két gólt ünnepelhetett Tevelen (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]Ilyen rangos találkozót amúgy sem játszottak még a teveliek, akik korábban ugyan összecsaptak az Újpesttel, az azóta egyaránt megszűnt Gázszerrel és Stadlerrel vagy a Paksi FC-vel, de azok egytől egyig jótékonysági, vagy amolyan gálameccsek voltak. Jó félórával a találkozó előtt már ötven méteres sor kígyózott a bejáratnál, a kitelepült kocsma nem győzte kiszolgálni a jó népet, de jól fogytak a kifejezetten erre a meccsre készített ereklyék, a sálak, az autós mezek. Egy átlagos megyebajnokin sincsenek kevesen errefelé, de az MTK elleni összecsapás azért mégiscsak más. Mire a játékvezető megadta a jelet a kezdésre, több mint hatszázan állták körül a vadonatúj pályát övező korlátokat, s foglaltak helyet a nemrég kicserélt padsorokon.

Hogy az MTK-nál nem intézték el egy kézlegyintéssel a teveli kupameccset, mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy az errefelé (is) nagy tiszteletnek örvendő Garami József Kanta Józsefet, Dragan Vukmírt, Horváth Zsoltot és Pölöskei Zsoltot is elhozta magával Tevelre. Mondhatjuk, hogy szerencsére, mert a kékek karmestere az első félidőben olyan parádés gólt ragasztott a kapu bal felső sarkába, hogy azt hetekig ismételte volna bármelyik sportcsatorna. Az MTK a második félidőre láthatóan visszavett a tempóból, de két gólra és jó pár helyzetre még így is futotta tőlük. A csattanó azonban a tevelieké lett: az egész meccsen jól futballozó Simon Tibor szerezte az összecsapás utolsó gólját. A drukkerek elégedetten távozhattak, kedvenceik két gólt lőttek egy elsőosztályú csapatnak – ennél nagyobb lökést aligha adhatott volna bármi is a soron következő bajnokijukra, a jövő hétvégi Bonyhád VLC elleni szomszédvári rangadóra.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Allegue Ahmed és Csiki Norbert harcol a labdáért
[/caption]

Magyar Kupa, főtábla, 2. forduló
Tevel Medosz SE–MTK Budapest 2–7 (1–5).
Tevel, 650 néző. V: Sipos K. (Iványi I., Legeza L.). Tevel: Tóth F. (Neubauer Á., 63.) – Allegue, Kadosa, Sas M., Heffner A. – Szolomájer Milán, Simon J., Weidinger, Ferenc M. (Pfeifer, 57.) – Simon T., Szabó E. (Szabó J., 74.). Edző: Boros Attila. MTK: Hegedűs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir (Deutsch, a szünetben), Hídvégi – Horváth Zs., Kanta J. (Hujber, 68.), Pölöskei Zs., Cseke B., Hajdú Á. – Csiki N. (Halmai R., a szünetben). Szakmai igazgató: Garami József. Gól: Ferenc M. (15.), Simon T. (81.), illetve Csiki N. (3.), Kanta J. (8., 35.), Cseke B. (13., 73.), Horváth Zs. (16., 62.). Jók: Simon J., Simon T., Neubauer Á., Sas M., illetve Kanta J., Cseke B., Horváth Zs., Csiki N.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!