Szívszorító

2024.07.22. 15:59

Néha éjszaka elindul Budapestről, hogy Cimpa nyomára bukkanjon

Bár, már közel egy hónapja annak, hogy a lassan 15 éves, nagybeteg Cimpa nyom nélkül eltűnt Szekszárdon, a fővárosban élő gazdája a mai napig nem adta fel a keresését. Aranyosi Réka van úgy, hogy éjjel ül autóba, hogy a fővárosból elindulva a tolnai vármegyeszékhelyen keresse Cimpa nyomait.

Bencze Péter

Július elején számoltunk be arról, hogy Cimpa, a 15. életévében levő, súlyosan beteg, mentett kutya nyom nélkül eltűnt, miután egy lyukas kerítésen egyszerűen kibukfencezett. Aranyosi Réka, az állat gazdája azóta mindent bevetett, hogy megtalálják a kedvencét: napról-napra, éjjelről-éjjelre hőkamerát is bevetve keresik a kutyát. A munkába civilek és polgárőrök is becsatlakoztak

Cimpa lassan egy hónapja tűnt el.
Cimpa lassan egy hónapja tűnt el.
Forrás: MW Archív

Cimpa gazdája hetekre Szekszárdra költözött

Cimpa eltűnését követően gazdája, Réka nem ment haza a fővárosba, hanem szállást bérelt Szekszárdon, és hetekig a városban lakott. Naphosszat, sőt éjszakába nyúlóan kereste a kutyát, szórólapokat nyomtatott, amiket postaládákba dobott be, de hiába.

Pedig a helyiek közül sok önkéntes is csatlakozott az állat felkutatásába. Volt, hogy szervezett éjszakai keresés során próbáltak Cimpa nyomára bukkanni, de ez sem vezetett eredményre. 

Cimpáért még pénzjutalmat is felajánlott a gazdája: élve félmillió, halva pedig százezer forintot fizet az állatért.

Rékának időközben már el kellett kezdenie dolgozni, így hazautazott a fővárosba. Onnan viszont szinte naponta ingázik Szekszárdra. Amint végez a munkával, autóba ül és másfél órát autózva a tolnai vármegyeszékhelre érkezik azért, hogy megtalálja a kutyát. Legutóbb két nappal ezelőtt járt itt. Akkor éjjel tíz órakor indult a fővárosból és egészen hajnalig kutatott Cimpa után.

Házról-házra fognak haladni

Bár, a keresés eddig nem vezetett eredményre, Réka nem adja fel. Abban bízik, hogy Cimpát idős ember fogadhatta be, aki nem használ internetet, így arról sem értesülhetett, hogy a kutyát rengetegen keresik hetek óta.

A fiatal nő ezért most azt tervezi, újabb kutatóakcót indít, aminek során házról-házra, tanyáról-tanyára járja körbe a szekszárdi dombokat, hátha egy udvarban meglátja szeretett kutyáját. Ehhez önkéntesek segítségét is várja. Azt mondta egyébként, nagyon megindította, hogy ismeretlenül is ilyen sokan segítettek neki már eddig is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában