bűncselekmény

2024.08.13. 08:40

Egy nap alatt 35 ezer üzenetet küldött, letartóztatták

Egy kávézóban „munka” közben érték tetten és tartóztatták le azt a férfit, aki a rendőrség nevével visszaélve adatokat lopott a gyanútlan áldozatoktól.

Balogh Éva

Illusztráció: Getty Images

A Somogy Vármegyei Rendőr–főkapitányság bevetési egysége tartóztatta le azt a francia férfit, aki a rendőrség nevével visszaélve próbált meg személyes– és bankkártya adatokat szerezni. A férfit Budapesten fogták el, miközben adathalász üzeneteket terjesztett egy kávézóban. A nyomozás során kiderült, hogy egyetlen nap alatt akár 35 ezer ilyen üzenetet is továbbított. 

Nem ritka, hogy adathalászok gyakran hivatalos szervek, például a rendőrség nevében küldenek megtévesztő üzeneteket, hogy a gyanútlan áldozatoktól bizalmas információkat csaljanak ki. Ezek az információk aztán komoly anyagi károkat okozhatnak. Fontos, hogy soha ne adjuk meg személyes adatainkat vagy bankkártya–információinkat üzenetben. Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán találunk. A Tolna Vármegyei Rendőr–főkapitányságnak közvetlenül is tehetünk bejelentést online csalásról a [email protected] e–mail címen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában