Teol.hu videó

2024.06.06. 08:00

Vihar tarolt a Tengelici Parkerdőben (videó)

Közel harmincméteres kalábriai fenyőket döntött ki a szél szombaton a Tengelici Parkerdőben. Tarolt a vihar, melynek pusztítása nyomán járhatatlanná vált a Benyovszky-park területe.

Teol.hu

A Szekszárdhoz közeli Tengelic parkerdőjében a faállomány nagy részét kipusztította a szombati vihar. Gőbölös Péter a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy június elsején hajnalban a tornádó jellegű vihar körülbelül ezer köbméternyi faállományt tett tönkre a három hektáros Tengelici Parkerdőben

vihar, tengelici parkerdő
Tarolt a vihar a Tengelici Parkerdőben. Fotó: Mártonfai Dénes

Harmincméteres fákat tarolt le a vihar

Csodálatos, közel harmincméteres, százhúsz-százharminc éves, a Gindly-Benyovszky kastély és a Benyovszky emlékkápolna között található kalábriai fenyőket csavart ki a szél. Magyarországon a Tengelici Parkerdőben volt egy helyen ilyen sok kalábriai fenyő, amely a viharban mind együtt pusztult. A Benyovszky-park területe járhatatlanná vált. A vihar kidöntött huszonöt és harmincöt méter közötti idős tölgyfákat, nagylevelű hársfákat, kocsányos tölgyeket, kőrisfákat, korai juharfákat, és ostorfákat is. 

A viharról szóló bővebb anyagunkat ide kattintva találja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában