Hajdan

2024.07.30. 16:57

Köllő Babett harminc évvel ezelőtt mutatkozott be nálunk

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád
Hajdan
Köllő Babett harminc évvel ezelőtt mutatkozott be első alkalommal a Tolnai Népújságban
Fotó: Degré Gábor

30 ÉVE Ezüstöt hozott Indonéziából. Szenzációs szekszárdi siker született Dzsakartában, a junior-korú súlyemelők világ- bajnokságán. Farkas Zoltán, a Húsipari SE Szekszárd emelője a tavalyi, Csehországban elért világbajnoki bronzérmes teljesítményére ezúttal még „rátett egy lapáttal”, hisz két ezüstérmet is szerzett. Zsuga Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az 59 kilós súlycsoportban a szekszárdi fiú szakításban 125 kilóval 2. lett, míg lökésben 152.5 kilóval a 4. helyen végzett. Összetettben 277.5 kilós teljesítménnyel szintén a dobogó 2. fokára állhatott. (Tolnai Népújság, 1994. július 28.)

30 ÉVE Köllő Babett első bemutatkozása. Bonyhádon nincsenek nagy hagyományai a balettnek. Ezért nem is meglepő, hogy a pécsi Művészeti Szakközépiskola tánc tagozatán tanulók között csupán egyetlen bonyhádi diák akad. Az egyke bonyhádi neve Köllő Babett, akivel az iskolájáról, terveiről, addigi eredményeiről beszélgettünk. — Nem mondhatom, hogy igazi, táncos előképzettségem lett volna, de foglalkoztam szertornával, így a megfelelő hajlékonysággal rendelkeztem ahhoz, hogy megpróbálkozzam a felvételivel. Jártam az általános iskolában színjátszó körbe is, ami szintén előnyömre szolgált a megmérettetésnél. (Tolnai Népújság, 1994. július 23.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában